Орбан оголосив про підтримку Рютте на пост генсека НАТО
Орбан оголосив про підтримку Рютте на пост генсека НАТО

Орбан оголосив про підтримку Рютте на пост генсека НАТО

Для Угорщини було важливо, щоб наступний генсек НАТО підтримав домовленість з Єнсом Столтенбергом щодо України, пояснив Віктор Орбан.

Угорщина вирішила підтримати кандидатуру прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаду нового генерального секретаря НАТО замість Єнса Столтенберга, повноваження якого закінчуються 1 жовтня. Про це повідомив угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан у соцмережі у вівторок, 18 червня.

У світлі його обіцянки (Рютте – ред.) Угорщина готова підтримати кандидатуру прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на пост генерального секретаря НАТО, – написав він.

Орбан також зазначив, що для нього було важливо, щоб наступний генсек НАТО підтримав його домовленість зі Столтенбергом щодо того, що Угорщина не братиме участі в діяльності НАТО в Україні і жодні угорські гроші не використовуватимуться для її підтримки.

За його словами, під час зустрічі у Брюсселі Рютте пообіцяв, що підтримає цю домовленість і продовжуватиме робити це у разі обіймання посади генсека НАТО.

Рютте також запевнив мене, що його метою як генерального секретаря НАТО буде ставлення до всіх союзників з однаковим рівнем розуміння та поваги, – додав Орбан.

Раніше ЗМІ повідомили, що Угорщина більш не виступає проти Рютте як генсека НАТО. При цббому стверджувалоя, що Орбан навіть не повторив свою вимогу про вибачення з боку його нідерландського колеги.

Як відомо, НАТО ухвалює таке рішення консенсусом, тому будь-якому кандидату на посаду очільника Альянсу необхідна підтримка всіх 32 країн-членів.



Теги по теме
Венгрия
Источник материала
loader
loader