Підводні дрони зі штучним інтелектом допомагають ВМС США шукати загрози
Підводні дрони зі штучним інтелектом допомагають ВМС США шукати загрози

Підводні дрони зі штучним інтелектом допомагають ВМС США шукати загрози

За словами офіційних осіб оборонного відомства, Військово-морські сили США посилюють розгортання штучного інтелекту, який автоматично виявляє цілі після успішного тестування на підводних безпілотниках.

Зусилля підрозділу оборонних інновацій Пентагону, офісу в Каліфорнії, який має на меті запровадити комерційні технології в армію, допомогли вдвічі скоротити час, необхідний для прочісування дна океану в пошуках підводних мін, сказав Алекс Кемпбелл, військово-морська служба підрозділу. вести.

За словами Кемпбелла, Військово-морські сили США запроваджують нові виробничі контракти, щоб розширити використання цієї технології в підводних безпілотниках і дослідити, як її можна використовувати для ідентифікації ворожих кораблів, літаків та інших загроз.

За словами Ніка Ксіязека, майора Корпусу морської піхоти США, який працює в портфоліо DIU AI і очолює проєкт, Військово-морські сили тестують алгоритми машинного навчання, які покладаються на сонарні датчики для виявлення підводних форм і орієнтування на дні океану. Військово-морські сили запустили проєкт з DIU два роки тому, сказав Ксяжек.

Моделі штучного інтелекту, які завантажуються на підводні дрони, здебільшого замінили для моряків трудомістку роботу: розбір кадрів підводного дрона, щоб відрізнити пастки для риби від вибухівки.

Зображення надсилаються морякам, які переглядають їх, щоб очистити зони комерційного судноплавства або ворожі води. За словами Кемпбелла , інструменти штучного інтелекту допомогли ВМС використовувати на 10 моряків менше в місіях, які стали на два дні коротшими.

Військово-морський флот також пришвидшує швидкість оновлення моделей штучного інтелекту, надсилаючи їх на дрони віддалено, коли машини спливають на воду, замість того, щоб їх взагалі вилучати з океану. Раніше розгортання таких моделей займало півроку. Зараз вони скоротилися до менш ніж одного тижня, сказав Ксязек.

Успішні моделі штучного інтелекту часто потребують швидкого перенавчання, щоб допомогти адаптуватися до нових місцевостей. Ідентифікація об’єктів на піщаному дні океану відрізняється від ідентифікації їх на кам’янистому дні океану або морському дні, усіяному сміттям, сказав Ксіасек. Підводні безпілотники вже розміщені в Індо-Тихоокеанському регіоні та брали участь у тамтешніх навчаннях, додав він.

«Дно океану в Червоному морі виглядає інакше, ніж дно океану біля Гаваїв», — сказав Кемпбелл. «Ваш штучний інтелект повинен адаптуватися до іншого океану, до постійної зміни тактики та можливостей супротивника».

Ініціатива підкреслює зусилля Пентагону щодо реалізації сотень проектів штучного інтелекту, оскільки США прагнуть отримати технологічну перевагу над Китаєм, який поставив цю технологію в центр свого підходу до сучасної війни.

Над проектом DIU співпрацює з технологічними фірмами Arize AI, Domino Data Lab, Fiddler AI, Latent AI і Weights & Baises. DIU заявив, що його контракти з фірмами мають максимальну суму в 7,5 мільйона доларів.

Источник материала
Поделиться сюжетом