Підтримував Україну, був свідком теракту 9/11 та вважається мертвим уже 62 роки: 10 історій з життя сера Пола Маккартні
Підтримував Україну, був свідком теракту 9/11 та вважається мертвим уже 62 роки: 10 історій з життя сера Пола Маккартні

Підтримував Україну, був свідком теракту 9/11 та вважається мертвим уже 62 роки: 10 історій з життя сера Пола Маккартні

Сьогодні, 18 червня, свій 82-й день народження святкує жива легенда британської рок-музики – Пол Маккартні. Безсумнівно, він є одним із найбільших і найуспішніших музикантів в історії рок-н-ролу.

Пол підтримав Україну та був свідком теракту 11 вересня у США. А ще існує легенда про те, що знаменитість нібито помер у 1966 році в автокатастрофі. Ці й ще кілька цікавих історій з життя рок-легенди читайте у матеріалі від OBOZ.UA.

Пол Маккартні підтримав Україну після початку повномасштабного вторгнення

У червні 2008 року музикант вийшов на сцену на Майдані Незалежності з прапором України. Цей концерт був частиною акції Independence Concert Фонду Віктора Пінчука й став найбільшим в історії України: на площі у Києві зібралося близько 350 тисяч шанувальників Beatles: на великих екранах у семи містах України концерт зібрав ще 150-200 тисяч осіб.

У лютому 2022-го Пол Маккартні написав у своєму Twitter послання до всіх українців з підтримкою, виклавши світлину з українським прапором з того самого концерту в Києві під відкритим небом.

"Згадую гру для наших друзів в Україні на Майдані Незалежності у 2008 році та думаю про них у ці важкі часи. Ми посилаємо нашу любов і підтримку", – написав музикант.

Потім він продовжив ділитися посиланнями на благодійні організації ЮНІСЕФ, Save the Children UK і Британський Червоний Хрест – усі організації, які допомагають доставити вкрай необхідну гуманітарну допомогу цивільним.

Пол Маккартні дуже рідко був відкрито політичним, але ця його підтримка – безцінна.

Його мати померла, коли йому було 14 років

Пол Маккартні трагічно втратив матір у молодому віці. Мері Патриція померла від ускладнень під час операції раку грудей, коли йому було 14 років. Біль втрати матері дуже вплинув на Маккартні та надихнув його на створення пісні "Let It Be".

Сингл "Let It Be" є одним із їхніх найзнаковіших треків на сьогоднішній день – ця пісня стала розрадою у важкі часи, у всьому світі та протягом багатьох років після її випуску.

Хоча багато хто вважає, що слова пісні стосуються Діви Марії чи Марії Магдалини, насправді ці слова про його матір – Маккартні написав пісню після того, як йому приснився сон, у якому його мати прийшла до нього з порадою через десять років після її смерті. Маккартні розповідав, що у 1970 році, коли The Beatles опинилися у важкій ситуації, бо погіршувалися відносини учасників групи, йому приснився сон, який надихнув на пісню "Let It Be":

"Мені приснилося, що я бачу свою маму, яка померла приблизно 10 років тому. І було так чудово побачити її, тому що це чудова річ у снах: ви справді на секунду возз’єднуєтеся з цією людиною. Уві сні вона сказала: "Все буде добре". Я не впевнений, що вона використала слова "Нехай так буде", але це була суть її поради: "Не хвилюйся надто сильно, все вийде добре". Тож це змусило мене написати пісню "Let It Be".

"Let it Be" швидко стала загальновизнаною піснею миру, любові та єдності. Завдяки своїй простій композиції ця щира балада розповідає про непереборну боротьбу, з якою стикається світ, і завдяки своєму духовному підтексту спрощує боротьбу, повідомляючи те, що ми всі маємо почути, переживаючи емоційне хвилювання – що це теж мине, тому не поспішайте і не дозволяйте йому поглинути вас.

Пол Маккартні став першим музикантом, який транслював музику у прямому ефірі у відкритий космос

Пол Маккартні був першим музикантом, який виконав живу музику для публіки в космосі. 12 листопада 2005 року частина живого концерту Маккартні в Анахаймі, Каліфорнія, транслювалася на Міжнародну космічну станцію, яка розташована на висоті понад 200 миль над Землею.

15-хвилинна трансляція містила захоплюючу розмову між Маккартні та астронавтами, а також дві пісні, включно з піднесеною мелодією "Good Day Sunshine". Він увійшов в історію як перший музикант, який виступив перед 28632 фанатами в Анахаймі та транслював перед аудиторією з двох астронавтів у відкритому космосі.

Депортований з Німеччини, небажаний у США

У 1960 році Пол був заарештований і депортований з Німеччини через досить дивний випадок – гурт виступав у Гамбурзі, коли сталася ця халепа. Пол Маккартні та барабанщик Піт пізно ввечері випадково підпалили презерватив, щоб отримати більше світла в темній кімнаті. Їх заарештувала місцева поліція за підозрою у спробі підпалу будівлі та змусила провести кілька годин у в'язниці, перш ніж їх депортували з Німеччини та відправили назад до Англії. Однак вже наступної весни вони повернулися, сплативши незначні витрати за депортацію.

А уряд США багато років відмовляв надати музиканту американську візу через те, що Маккартні вживав наркотики. Пол був відвертим прихильником марихуани, написавши "Got to Get You into My Life" про цей наркотик і зрештою був заарештований у Швеції, Америці, Шотландії, Барбадосі та Японії за носіння або вирощування конопель. Ці судимості не дозволяли йому отримати американську візу до грудня 1973 року.

Пол Маккартні мертвий?

Вже більше 60-ти років існує легенда, згідно з якою бас-гітарист і вокаліст гурту The Beatles Пол Маккартні загинув в автокатастрофі у 1966 році та був замінений двійником. На думку прихильників теорії, в піснях і на обкладинках альбомів гурту можна знайти численні приховані натяки на цю подію.

Почалося все у 1967 році з автокатастрофи, в яку нібито потрапив Пол Маккартні. І хоча ця інформація була швидко спростована – це був не кінець історії. У 1969 році кілька студентів американського коледжу, видали статті, в яких стверджували, що Маккартні загинув і докази цьому є у творчості The Beatles. Плітки підживила обкладинка альбому Abbey Road 1969 року, у якій, на думку шанувальників теорії, зашифровано послання щодо смерті Пола. На обкладинці зображені Бітли, що перетинають перехід, а прихильники теорії бачать похоронну процесію: попереду Джон у білому – священик, за ним Рінго в строгому костюмі – представник похоронного бюро, слідом сам Пол із заплющеними очима та босоніж, до того ж не в ногу з іншими, – покійник і Джордж у джинсах – могильник. І навіть номерний знак припаркованого автомобіля на обкладинці має свою "розшифровку": LMW281F (LMW – як "Linda McCartney Weeps" ("Лінда Маккартні плаче", а 1F можна прочитати як if (з англійської мови – якщо), тобто: "Лінда Маккартні плаче, могло б бути 28 років".

Але у жовтні 1969 року прес-агент The Beatles випустив офіційну заяву про спростування чуток. А у листопаді Маккартні дав інтерв’ю, де сказав: "Можливо, чутки почалися, бо я давно не з'являвся у пресі. Я проробив достатньо роботи з пресою на все своє життя, і зараз мені нема чого сказати. Я щасливий бути зі своєю сім'єю, і працюю тоді, коли працюю. Я був у ввімкненому стані десять років поспіль і ніколи не вимикався. Тепер я намагаюся вимкнутись, коли підвертається шанс. Зараз я був би радий, якби був трохи менш знаменитим". Після цього чутки стихли.

Співпраця Пола Маккартні з Джоном Ленноном – найплідніша та найуспішніша в історії музики

Джон Леннон і Пол Маккартні були надзвичайно успішним дуетом авторів пісень, написавши разом близько 200 пісень. У пари була динамічна співпраця, яка тривала багато років, але A Hard Day’s Night – єдиний альбом Beatles, де всі пісні були написані Ленноном і Маккартні.

На сьогоднішній день сингли та альбоми "The Beatles" не зрівняються з жодною іншою групою чи виконавцем в історії. Цікаво, що хоча Маккартні є одним із найвидатніших авторів пісень минулого століття, він не вміє ні читати ноти, ні писати музику. Більше того – жоден з учасників гурту Beatles не вмів читати ноти.

Пол Маккартні був свідком терактів 11 вересня

11 вересня 2001 року Маккартні випадково опинився в Нью-Йорку, сидячи в літаку на злітному полі аеропорту Джона Кеннеді. Він бачив вежі-близнюки з вікна літака та спостерігав, як відбуваються атаки.

Жах того дня надихнув його організувати благодійний концерт у Нью-Йорку з зірковим складом, у тому числі Девідом Боуї, The Who, Jay-Z, Елтоном Джоном, Destiny’s Child та багатьма іншими відомими іменами. З метою збору коштів і вшанування тих, хто загинув під час теракту, а також тих, хто надавав допомогу, концерт зібрав понад 77 мільйонів доларів на благодійність за одну ніч. Благодійний концерт 11 вересня був настільки успішним і об’єднав людей після трагедії, що поліція Нью-Йорка призначила Пола Маккартні почесним детективом.

Пісня "When I’m Sixty-Four" написана Полом Маккартні у віці 14 років

Рок-н-рол був ще в зародковому стані, коли Маккартні написав одну зі своїх перших пісень "When I'm Sixty-Four" у будинку свого дитинства у квітні 1956 року. Пісня була написана на сімейному піаніно, Пол надихнувся музикою водевіль і кабаре. Його батькові Джиму Маккартні на той момент було 54 роки. Через десять років, коли The Beatles почали записувати пісні для Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Джиму виповнилося 64 роки. Можливо, тому Маккартні зняв пил з пісні для нового альбому. Джон Леннон долучився до тексту, а остаточну версію пісні The Beatles записали у грудні 1966 року.

Маккартні відвертий вегетаріанць з 1970-х років

У 1995 році Маккартні несподівано з'явився в "Сімпсонах". Епізод під назвою "Ліза вегетаріанка" розповідав про те, як середня дитина Сімпсонів намагалася виключити м’ясні продукти зі свого раціону. Цей епізод познайомив багатьох глядачів із вегетаріанством самого Маккартні. Колишній Бітлз погодився озвучити епізод, якщо Ліза залишиться вегетаріанкою до кінця життя Сімпсонів, і творці погодилися. Маккартні також залишився вегетаріанцем, оскільки вперше відмовився від м’яса в 1975 році. Він залишається одним із найвідоміших рослиноїдів у світі і навіть допоміг своїй першій дружині Лінді відкрити власну компанію з виробництва вегетаріанських продуктів Linda McCartney Foods у 1991 році.

Пол Маккартні – офіційний лицар

Королева Єлизавета II посвятила Пола Маккартні в лицарі 11 березня 1997 року, визнаючи автора пісень за його багаторічний внесок у сучасну музику. Це був другий візит Маккартні до Букінгемського палацу за три десятиліття. Ще в 1965 році чудова четвірка відвідала королівську резиденцію, щоб прийняти престижну медаль MBC (член Британської імперії).

Раніше OBOZ.UA розповідав про п'ятьох зіркових татусів, з яких варто брати приклад.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом