Про тисячу російських танків, знищених СБУ
Про тисячу російських танків, знищених СБУ

Про тисячу російських танків, знищених СБУ

Ключовою цифрою вчорашнього дня для мене стали аж ніяк не неприємні для нашої збірної 0-3. Зрештою футбол всього лиш гра. Ключова цифра – 1006. Як стало відомо, саме стільки танків знищили за час повномасштабного вторгнення підрозділи СБУ.

Найбільшу кількість ворожої бронетехніки було знищено під час жорстоких боїв у Донецькій та Харківській областях. При цьому у СБУ кажуть, що більшість було уражено ще на початкових рубежах для наступу – до того як вони виходили на штурм українських позицій. А частину танків вдалося знищити разом із їхніми екіпажами.

По-перше, констатуємо, що підрозділи Служби знищили більше танків ворога, ніж нам передали танків всі країни-союзники разом узяті.

По-друге, взяв калькулятор та підрахував у яку цифру видатків вилились агресору такі втрати. Рахуємо разом: вартість одного російського танку залежно від моделі – від $2-3 млн за Т-72 до $4,5 млн за новий Т-90 «Прорив». Припустимо, що танків старої моделі у росіян більше. За найскромнішими підрахунками вартість знищених танків ворога понад $2 мільярдів!

А я нагадаю, що крім танків підрозділи СБУ нищать і іншу дорогу російську техніку (БТРи артилерійські системи, радіолокаційні установки тощо). А нещодавно дрони Служби знищили вже третю російську РЛС, кожна з яких вартує $100 млн.

Зазначу, що СБУ постійно демонструє кадри бойової роботи своїх підрозділів. Кожна знищена одиниця техніки має підтвердження.

Очевидно, що така арифметика війни на користь України. Це підтверджують і свіжі відео з фронту: росіяни все частіше кидають у м’ясні штурми квадроцикли або взагалі піхоту без прикриття броні.

І все рідше танки. Їх радянські запаси суттєво скоротились, а російська промисловість не встигає за темпами втрат. І знищена підрозділами СБУ тисяча танків зіграла тут надважливу роль. 

Источник материала
loader
loader