Росія шляхом шантажу й підкупу намагається завербувати шпигунів у ФРН
Росія шляхом шантажу й підкупу намагається завербувати шпигунів у ФРН

Росія шляхом шантажу й підкупу намагається завербувати шпигунів у ФРН

Здебільшого “мішенями” російських спецслужб стають німці, які живуть у Росії або регулярно туди їздять, зокрема й німецькі дипломати, заявив керівник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини

Після того, як країни ЄС вислали понад 600 російських дипломатів, Москва шляхом шантажу та підкупу намагається завербувати шпигунів у Німеччині. Про це заявив керівник Федерального відомства з охорони конституції (BfV) Німеччини Томас Хальденванг, Reuters.

За його словами, російські спецслужби готові платити значні кошти для вербування нових агентів.

“Росія докладає всіх зусиль, щоб компенсувати скорочення німецьким урядом кількості російських агентів у Німеччині”, – додав Хельденванг.

Він додав, що торік двом громадянам Німеччини, затриманим за шпигунство на користь Росії, Москва заплатила приблизно 400 000 євро.

“Гонорари агентів свідчать про те, що російські служби, як і раніше, мають величезні фінансові ресурси для досягнення своїх розвідувальних цілей”, – розповів Хельденванг.

Чиновник додав, що здебільшого “мішенями” російських спецслужб стають німці, які живуть у Росії або регулярно туди їздять, зокрема й німецькі дипломати, а щойно спецслужби отримують якийсь компромат щодо потрібних їм людей, одразу застосовують агресивні методи вербування.

Раніше повідомлялося, що РФ може відправляти до Словенії шпигунів під виглядом студентів.



Теги по теме
Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом