Саграда Фамілія в Іспанії нарешті має дату завершення будівництва: коли відкриють легенду
Саграда Фамілія в Іспанії нарешті має дату завершення будівництва: коли відкриють легенду

Саграда Фамілія в Іспанії нарешті має дату завершення будівництва: коли відкриють легенду

Саграду Фамілію хочуть добудувати до 2026 року. Це збігається зі століттям від дня смерті архітектора храму Антоніо Гауді.

Саграда Фамілія в Іспанії відкриється у 2026 році

Цієї весни організація, що стоїть за десятирічними зусиллями завершити шедевр знаменитого каталонського архітектора Антоні Гауді, оголосила, що завершальна фаза, здавалося б, нескінченного проєкту, як очікується, буде через 2 роки.

Доречно, що це збігається зі сторіччям смерті Гауді, який помер у 1926 році після того, як його збив трамвай, коли переходив вулицю в Барселоні.

За винятком будь-яких невдач, вежа Ісуса Христа буде завершена у 2026 році,
— оголосив собор.

За словами собору, після завершення будівництва на вежі буде встановлено 56-футовий чотирираменний хрест.


Визначили термін закінчення будівництва Сагради Фамілія – 2026 рік / Unsplash

До слова, після завершення римсько-католицька споруда стане найвищою церквою у світі, що перевищуватиме Ульмський собор в Ульмі, місті на півдні Німеччини.

У Барселоні вже очікують сплеск туризму через цю подію. Інтерес до храму зріс навіть тоді, коли оголосили остаточну дату будівництва.

Зауважимо, будівництво Храму Святого Сімейства у Барселоні розпочалося понад 140 років тому. Під час будівництва постійно виникали складнощі – від громадянської війни в Іспанії в 1930-х роках до браку фінансування. Виявилося, не було видано навіть дозволу на будівництво. Це виправили у 2019 році, після 137 років незаконного будівництва.


Такий вигляд має храм всередині / Фото Shutterstock

Іспанія та туризм: останні новини

  • Іспанське узбережжя втрачає до 5 метрів пляжу щороку через поєднання кліматичних змін та людської діяльності. Це становить значний виклик для Іспанії, враховуючи, що 39% населення країни проживає вздовж узбережжя.
  • Іспанія та Франція є одними з найпопулярніших місць для відпочинку з високим рівнем злочинів проти туристів. Інциденти часто трапляються в місцях масового скупчення людей, особливо в популярних історичних місцях.
  • В Іспанії оренда приватних басейнів зростає, оскільки все більше людей прагнуть забронювати такі об'єкти.
  • Мер іспанського курорту Пальма-де-Майорки Хайме Мартінес вирішив суттєво зменшити кількість туристів, які прибувають до його міста. Для цього у Пальма-де-Майорці введуть суттєві обмеження. Крім того, мешканці популярних Балеарських островів продовжують протестувати проти туристів. Люди готові зважитися на відчайдушний крок та почати блокувати аеропорти.
Теги по теме
Туризм Испания
Источник материала
Поделиться сюжетом