Скільки діятиме qr-код у Резерв+: постанова Кабміну
Скільки діятиме qr-код у Резерв+: постанова Кабміну

Скільки діятиме qr-код у Резерв+: постанова Кабміну

Згідно з рішенням уряду, електронний військово-обліковий документ, що відображається в застосунку і містить дані з держреєстру "Оберіг", повністю рівноцінний паперовому документу.

Кабінет міністрів України ухвалив низку постанов, згідно з якими у військово-обліковому документі відтепер буде QR-код, а термін дії військово-облікового документа в електронній формі становить не більше ніж один рік із дати його формування. Про це 18 червня повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Резерв+: що треба знати

З 18 червня в додатку "Резерв+" з'явився QR-код для електронного військово-облікового документа. Відсканувавши його, працівники ТЦК або поліцейські можуть миттєво отримати інформацію про військовозобов'язаного. Цей крок спрямований на покращення процесу мобілізації в Україні та був детально пояснений у "Судово-юридичній газеті" 17 червня.

Електронний військово-обліковий документ, що відображається в застосунку і містить дані з держреєстру "Оберіг", повністю рівноцінний паперовому документу.

Нагадаємо, представник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін попередив, що після 16 липня українці зможуть отримувати повістки поштою. За його словами, ставити свій підпис там буде необов'язково.

Источник материала
Поделиться сюжетом