SpaceX представила Starlink Mini – компактну та дешевшу антену для супутникового інтернету
SpaceX представила Starlink Mini – компактну та дешевшу антену для супутникового інтернету

SpaceX представила Starlink Mini – компактну та дешевшу антену для супутникового інтернету

Starlink Mini стане доступним для споживачів протягом декількох місяців. Останнє оновлення застосунку Starlink містить детальну інформацію про цей новий продукт, демонструючи його спрощений дизайн.

За даними Федеральної комісії зі зв'язку США (FCC), Starlink Mini за розміром можна порівняти з Apple MacBook, що робить його портативним і зручним варіантом для користувачів.

Ілон Маск проанонсував нову Starlink Mini прямо в соцмережі X опублікувавши повідомлення.

Я щойно встановив її [антену Starlink Mini] прямо зараз я пишу цей пост через космос. Установка зайняла менше, ніж 5 хвилин. Легко носити в рюкзаку. Цей продукт змінить світ,
– написав Маск.

Щодо ціни, Маск повідомив, що Starlink Mini коштуватиме приблизно вдвічі дешевше, ніж стандартна тарілка Starlink V4, тобто в ціновому діапазоні від 250 до 300 доларів. Наразі стандартна антена Starlink V4 коштує 499 доларів у Сполучених Штатах.

Особливості Starlink Mini

З погляду продуктивності, Starlink Mini пропонує швидкість завантаження 100 Мбіт/с і швидкість завантаження 11,5 Мбіт/с, з низькою затримкою в 23 мілісекунди. Хоча ці швидкості повільніші порівняно зі стандартним Starlink V4, вони достатні для повсякденного використання інтернету, в тому числі для потокового передавання даних у форматі 4K. Це робить Mini привабливим варіантом для користувачів, які шукають надійне і доступне інтернет-рішення.

SpaceX планує запустити антену Mini в окремих регіонах у найближчі місяці. Ілон Маск наголосив на її потенціалі як економічно ефективного резервного варіанту інтернету, особливо корисного у випадках, коли дротове з'єднання виходить з ладу.

Водночас сузір'я Starlink продовжує зростати, а база абонентів сягнула вже 3 мільйонів користувачів минулого місяця. Новий продукт, ймовірно, зацікавить ширший сегмент, особливо тих, хто шукає більш доступне або портативне інтернет-рішення. Однак, щомісячна плата за обслуговування Starlink Mini залишається критичним питанням, особливо для тих, хто розглядає його як тимчасовий або другорядний варіант.

Наразі багато американських клієнтів, які користуються тарифним планом Starlink для житлових будинків, платять 120 доларів на місяць. В Україні ж місячна абонплата коштує 75 доларів. А проте, це чудовий варіант резервного з'єднання для Українців, оскільки питання відключення світла та можливих блекаутів стає все гострішим. Водночас наразі невідомо, чи буде ця антена доступна для замовлення в Україні.

Теги по теме
SpaceX Интернет Техно
Источник материала
Поделиться сюжетом