США планують заборонити продаж дронів DJI через занепокоєння щодо національної безпеки
США планують заборонити продаж дронів DJI через занепокоєння щодо національної безпеки

США планують заборонити продаж дронів DJI через занепокоєння щодо національної безпеки

Компанія DJI, яка володіє 70% світового ринку безпілотників, вже давно перебуває в центрі уваги американських законодавців, які називають інтереси національної безпеки основним обґрунтуванням запропонованої заборони.

Домінування компанії в галузі, а також той факт, що приблизно 6% акцій DJI належать китайським державним структурам, посилили побоювання, що китайська влада може отримати доступ до дронів DJI, які працюють над територією США, або використовувати їх у своїх цілях.

Це занепокоєння посилюється побоюваннями, що подальше зростання DJI може посилити економічні важелі Китаю на світовій арені.

Депутат Еліс Стефанік, представник республіканців від штату Нью-Йорк, висловила настрої багатьох законодавців, коли заявила:

DJI становить неприйнятну загрозу національній безпеці, і вже давно настав час вивезти дрони, вироблені комуністичним Китаєм, з Америки.

Згідно із запропонованим законопроєктом, заборона буде спрямована на нові продажі дронів DJI в США, але не торкнеться вже придбаних і використовуваних дронів.

Попри широку підтримку законопроєкту в Конгресі, його остаточне схвалення залишається невизначеним, оскільки як прихильники, так і скептики очікують на подальші рішення законодавчої та виконавчої влади.

Тим часом DJI ще не прокоментувала публічно законодавчі зміни. Однак, представники компанії по всьому світу раніше наголошували на своїй відданості принципам конфіденційності та безпеки, заперечуючи будь-які звинувачення в стеженні або шпигунстві.

Теги по теме
США Китай Техно Гаджеты
Источник материала
Поделиться сюжетом