Топ 7 продуктів, які допоможуть поліпшити роботу щитовидної залози
Топ 7 продуктів, які допоможуть поліпшити роботу щитовидної залози

Топ 7 продуктів, які допоможуть поліпшити роботу щитовидної залози

Щитоподібна залоза — дуже важливий орган, який потребує уваги та турботи. Крім регулярного чекапа цього органу, вживайте продукти, які допоможуть поліпшити всі функції щитовидки.

Проблеми зі щитовидною залозою можуть призвести до низки проблем зі здоров'ям, включно з незрозумілим збільшенням ваги, м'язовою слабкістю, змінами менструального циклу, втомою, депресивним настроєм, сухістю шкіри та іншими. На щастя, правильне харчування може допомогти впоратися з цим. Про це пише Health Shots.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Ягоди

Фото: Pexels-Pixabay

Такі ягоди, як чорниця, полуниця і малина, багаті на антиоксиданти, вітаміни та клітковину. Ці поживні речовини мають вирішальне значення для боротьби з окислювальним стресом — однією з основних проблем зі здоров'ям щитовидної залози. Дослідження 2017 року, опубліковане в журналі "Біомедицина і фармакотерапія", показує, що антиоксиданти можуть допомогти впоратися з дисфункцією щитовидної залози і підтримати імунітет. Свіжа малина містить найбільшу кількість антиоксидантів, клітковини і дуже мало цукру.

Яблука

Усього одне яблуко на день може допомогти не тільки уникнути відвідування лікаря, а й підтримати здоров'я щитовидної залози. Яблука багаті клітковиною і важливими антиоксидантами, такими як кверцетин, що допомагає зменшити запалення і підтримати функцію щитовидної залози. Ба більше, яблука можуть вивести токсини з організму і поліпшити функцію щитовидної залози.

Бразильський горіх

Фото: Pixabay

Бразильські горіхи багаті селеном, мікроелементом, який відіграє вирішальну роль у виробленні гормонів щитовидної залози. Згідно з оглядом, опублікованим у журналі "Клінічна ендокринологія", селен також допомагає захистити щитоподібну залозу від окисного пошкодження. Лише кілька бразильських горіхів на день допоможуть вам задовольнити щоденну потребу в селені.

Авокадо

Авокадо — багате джерело корисних жирів, необхідних для синтезу гормонів, зокрема й гормонів щитоподібної залози. Воно також містить антиоксиданти, магній і клітковину. Корисні жири в авокадо допомагають підтримувати здорову вагу, що дуже важливо, оскільки порушення щитовидної залози часто можуть призвести до проблем із вагою.

Яйця

Фото: Pexels

Яйця — один із небагатьох продуктів, які природним чином містять вітамін D, що допомагає регулювати гормони щитовидної залози. Вони також є чудовим джерелом йоду і селену, які необхідні для вироблення і балансу гормонів щитовидної залози. Ба більше, високоякісний білок у яйцях допомагає підтримувати м'язову масу, на яку може вплинути дисфункція щитоподібної залози.

Йогурт

Йогурт є чудовим джерелом йоду, який необхідний для функції щитовидної залози. Він також багатий на пробіотики, корисні для здоров'я кишечника. Здоровий кишечник може поліпшити засвоєння поживних речовин, необхідних для здоров'я щитовидної залози та загального обміну речовин. Національний інститут охорони здоров'я радить вибирати простий нежирний йогурт або грецький йогурт, щоб заповнити споживання йоду.

Гарбузове насіння

Фото: Freepik

Насіння гарбуза — ще один суперпродукт для щитоподібної залози. Це чудове джерело магнію, цинку та антиоксидантів. Цинк, зокрема, відіграє життєво важливу роль у синтезі гормонів щитоподібної залози. Регулярне споживання гарбузового насіння забезпечує здорове постачання цих поживних речовин, які допомагають підтримувати безперебійну роботу щитоподібної залози.

Нагадаємо, топ 5 продуктів із високим вмістом йоду.

Раніше Фокусписав про те, які 10 ознак вказують на те, що потрібно терміново перевірити щитовидну залозу

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом