У 10 разів смачніша, ніж магазинна: рецепт королівської вишнівки без горілки
У 10 разів смачніша, ніж магазинна: рецепт королівської вишнівки без горілки

У 10 разів смачніша, ніж магазинна: рецепт королівської вишнівки без горілки

Вишнева наливка готується зовсім не важко. Обов'язково збережіть цей рецепт у свою скарбничку.

Вишнівка

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 20

Приготування:

  1. Приготуйте першу наливку. Для цього помийте вишні, залийте їх холодною підсоленою водою – 3 столові ложки солі на 3 літри води – та залиште на годину, щоб вийшли хробачки, якщо вони є. Потім промийте ягоди ще раз та викладіть у чисту банку, пересипаючи їх 1,5 кілограмами цукру. Якщо все не вміщається, придавіть ягоди рукою.
  2. Закрийте банку складеною у 2 шари марлею або спеціальною кришкою для вина з отвором. Поставте у сонячному місці на 21 – 25 днів.
  3. Готову наливку процідіть у чисті скляні пляшки, закрийте їх та зберігайте в сухому темному місці. Вишні залиште для другої наливки.
  4. Для другої наливки зваріть сироп з 1,5 літра води та 500 грамів цукру, дайте охолонути.
  5. Залийте вишні сиропом, закрийте банку складеною у 2 шари марлею або спеціальною кришкою для вина з отвором. Залиште на сонці на 4 тижні. Коли наливка переграє, вилийте її у чисті скляні пляшки або змішайте з першою наливкою та теж розлийте по чистих пляшках. Закрийте кришками та зберігайте в темному сухому місці.
Источник материала
Поделиться сюжетом