У Берліні українські компанії підписали угод більш як на €560 мільйонів - Свириденко
У Берліні українські компанії підписали угод більш як на €560 мільйонів - Свириденко

У Берліні українські компанії підписали угод більш як на €560 мільйонів - Свириденко

Під час Міжнародної конференції з відновлення, що проходила 11-12 червня у Берліні, український приватний бізнес уклав щонайменше 14 угод з міжнародними партнерами.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, присвяченому підбиттю підсумків URC.

«Одним із дуже важливих компонентів цьогорічної конференції став акцент на приватному бізнесі, який ще у Лондоні, рік тому, зауважував, що йому не вистачає уваги. Тому в Берліні була зроблена ставка на приватний сектор. Мені відомо, наприклад, про укладання 14 бізнес-угод між українськими та міжнародними партнерами на суму понад 560 млн євро. Я думаю, що насправді їх було більше, тому що половина учасників берлінського форуму якраз були представники бізнесу», - сказала Свириденко.

Вона зауважила, що упродовж двох днів заходу було проведено 7 круглих столів, присвячених саме інвестиційному потенціалу таких галузей українсько економіки, як енергетика, зокрема, воднева, «зелена» металургія, транспорт, логістика тощо. І за результатами таких зустрічей було укладено кілька двосторонніх угод з бізнесом.

«Також у Берліні відбувся запуск інвестиційного компоненту в рамках Ukraine Facility - Ukraine Investment Framework. Європейська комісія підписала перші угоди з різними міжнародними фінансовими установами про фінансування та гарантії - це угоди, які включають 1 млрд євро кредитних гарантій і 400 млн євро змішаних гарантій для приватних компаній», - зазначила перший віцепрем'єр.

Крім того, під час URC пройшло перше засідання Business Advisory Council – Консультаційної ради бізнесу, до складу якої увійшли представники провідних світових компаній та бізнес-асоціацій зі США, Канади, Великої Британії, Норвегії, країн ЄС та України.

«Це консультаційна рада, учасники якої дуже зацікавлені інвестувати в Україну. Ця платформа буде надавати практичні поради для того, щоб покращити бізнес-клімат України. Але найголовнішим для нас KPI роботи з цією установою буде залучення конкретних інвестицій у наш приватний сектор», - додала Свириденко.

Як повідомлялося, Україна під час Міжнародної конференції із відновлення у Берліні підписала 110 міжнародних угод, контрактів та меморандумів і домовилася про допомогу з партнерами на загальну суму в понад 16 млрд євро.

Теги по теме
Бизнес Минэкономики
Источник материала
Поделиться сюжетом