У МВС спростували фейк про «збір інформації» щодо осіб із двома авто
У МВС спростували фейк про «збір інформації» щодо осіб із двома авто

У МВС спростували фейк про «збір інформації» щодо осіб із двома авто

Поширювана російськими джерелами інформація про нібито наявність у Сумах скриньки із оголошенням, де міститься заклик залишати дані про родини з двома авто, щоб транспортні засоби конфіскували на користь ЗСУ, є фейком.

Про це поінформувала пресслужба Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ з посиланням на дані від проєкту Stopfake, передає Укрінформ.

"На оголошенні відвідувачів нібито закликають анонімно залишати відомості про родини з двома машинами, аби автівки конфіскували на користь Збройних сил України. Однак ця інформація — вигадана", - заявили у ГСЦ.

За словами начальниці управління комунікації Головного сервісного центру МВС Катерини Самітовської, встановлювати таку скриньку не мало б жодного сенсу, адже сервісні центри МВС і так є розпорядниками реєстру транспортних засобів, які перебувають у власності громадян України.

"Тому збирати в громадян таку інформацію немає потреби», — зазначила вона.

Окремо у ГСЦ звернули увагу на це одну ознаку, що це фейкове повідомлення, - використання русизму "ящик" замість українського слова "скринька".

"Ворог активно застосовує інформаційні вкиди для розхитування суспільних настроїв в Україні. Будьте уважними, мисліть критично та перевіряйте інформацію", - закликали в установі.

Як повідомлялося, в ОСУВ "Хортиця" спростували інформацію про "захоплення" окупантами 2 населених пунктів.

Теги по теме
МВД
Источник материала
Поделиться сюжетом