У Німеччині розпочався третій судовий процес проти «громадян Рейху»
У Німеччині розпочався третій судовий процес проти «громадян Рейху»

У Німеччині розпочався третій судовий процес проти «громадян Рейху»

У Мюнхені 18 червня розпочався третій судовий процес проти так званих громадян Рейху, угруповання, яке планувало державний переворот у Німеччині.

Про це йдеться у репортажі телеканалу ZDF, передає Укрінформ.

У Вищому регіональному суді Мюнхена вісім обвинувачених відповідають по статті щодо причетності до створення терористичної організації та підготовки держперевороту.

Усім їм загрожує тривале ув'язнення, хоча ступінь важкості злочинув них різний.

Очікуються загалом 55 засідань, які триватимуть до кінця січня 2025 року.

Окрім того, раніше розпочалися процеси у Франкфурті-на-Майні, де серед підсудних керівники угруповання, зокрема Генріх XIII, принц Ройсс, який мав очолити майбутнє державне утворення. Підозрюваних членів озброєного крила угруповання судять у Штутгарті.

Згідно з обвинуваченням, 26 підсудних планували насильницьке повалення федерального уряду. Про це угруповання стало відомо після масштабного антитерористичного рейду в кількох федеральних землях та за кордоном наприкінці 2022 року.

Як повідомлялось, «Громадянин Рейху» - Рейхсбюргери - в Німеччині не визнають ФРН, вони стверджують, що Німецька імперія (1871-1945) продовжує існувати. Створене угруповання планувало захоплення будівлі Рейхстагу (Бундестагу) в Берліні та депутатів. До складу угруповання входили і колишня депутатка парламенту від праворадикальної «Альтернативи для Німеччини» та кілька ексвійськових.

Фото: Sven Hoppe/dpa

Теги по теме
Германия Суд
Источник материала
loader
loader