Україні загрожує дефолт через півтора місяця
Україні загрожує дефолт через півтора місяця

Україні загрожує дефолт через півтора місяця

Україні не вдалося досягти угоди з групою власників облігацій у питанні реструктуризації близько 20 мільярдів доларів міжнародного боргу під час офіційних переговорів. Це викликає побоювання, що зруйнована війною країна може скотитися до дефолту. Про це повідомляє Фокус, пише agronews.ua.

Зазначається, що термін угоди з власниками міжнародних облігацій, яка дозволила Києву призупинити виплати після повномасштабного вторгнення Росії в 2022 році, закінчується в серпні.

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що переговори триватимуть, і він очікує, що уряд досягне угоди до 1 серпня.

Офіційні переговори зі спеціальним комітетом власників облігацій тривають вже майже два тижні. Україна намагається реструктуризувати свій борг з метою збереження доступу до міжнародних ринків і водночас хоче виконати вимоги Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо реструктуризації.

Однак пропозиція уряду та зустрічна пропозиція власників облігацій продемонстрували, наскільки далекими є позиції сторін та яку важку боротьбу доведеться вести Україні, щоб досягти своєї мети протягом найближчих тижнів.

“Хоча Україна та Спеціальний комітет кредиторів не дійшли згоди щодо умов реструктуризації протягом періоду консультацій, вони продовжать взаємодію та конструктивні дискусії через своїх відповідних радників”, — заявили в українському уряді.

За словами Марченка, економіка країни є “крихким балансом”, який залежить від послідовної та суттєвої підтримки з боку партнерів.

“Своєчасна реструктуризація боргу є критично важливою частиною цієї підтримки. Для перемоги у війні сильна армія повинна спиратися на сильну економіку”, — зазначив він.



Перегляди: 0
Теги по теме
Новости Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом