В Android-версії Chrome з’явилася функція озвучування тексту
В Android-версії Chrome з’явилася функція озвучування тексту

В Android-версії Chrome з’явилася функція озвучування тексту

Розробники з Google кілька місяців займалися реалізацією підтримки функції озвучування тексту голосом у браузері Chrome для пристроїв на базі Android. Тепер стало відомо про початок процесу впровадження в інтернет-браузер функції під назвою «Прослухати цю сторінку».

Згідно з наявними даними, нова функція доступна на багатьох веб-сторінках з великою кількістю тексту. Для її використання достатньо натиснути кнопку з трьома точками, яка розташована у верхньому правому куті браузера, і у випадаючому меню вибрати функцію «Прослухати цю сторінку». Після активації цієї опції в нижній частині сторінки з’явиться міні-плеєр з індикатором прогресу, кнопками відтворення/паузи та вимкнення, а також назвою сторінки.

Інструмент «Прослухати цю сторінку» пропонує користувачам додаткові параметри. Підтримується 10-секундне перемотування вперед/назад, а також зміна швидкості відтворення від 0,5× до 4×. У додатковому меню можна активувати опції виділення тексту та автоматичного прокручування сторінки, а також вибрати інший голос.

Панель керування новою функцією залишається закріпленою, доки користувач взаємодіє з іншими вкладками браузера. Відтворення триватиме навіть після блокування пристрою, але за умови, що Chrome перебуває в розгорнутому режимі. Очевидно, Google знадобиться деякий час, щоб зробити функцію «Прослухати цю сторінку» доступною всім користувачам Chrome. Вона розповсюджується шляхом внесення змін на стороні сервера і вперше була помічена у стабільній версії Chrome 125.

Источник материала
Поделиться сюжетом