У США вирують лісові пожежі, евакуюють тисячі людей. Фото і відео
У США вирують лісові пожежі, евакуюють тисячі людей. Фото і відео

У США вирують лісові пожежі, евакуюють тисячі людей. Фото і відео

Кілька штатів США спіткали потужні лісові пожежі. Понад 8 тисяч жителів населених пунктів у Нью-Мексико та Каліфорнії змушені евакуюватися через високу загрозу для їхніх домівок і навіть життів.

Про наслідки пожеж повідомили видання The Sun та Los Angeles Times. Зазначається, що в північній частині округу Лос-Анджелес вигоріло понад 15 000 акрів (понад 6 тисяч га). Це найбільша пожежа в штаті цього року.

На сайті Каліфорнійського департаменту лісового господарства та пожежної охорони повідомили, що ввечері 17 червня вогонь охопив важкодоступні ділянки й загрожував будинкам, а також інфраструктурі, зокрема лініям електропередач, дамбам та нафтопроводам.

Пожежники зосередилися на будівництві та зміцненні вогневих ліній по периметру, тоді як вертольоти та авіацистерни намагатимуться уповільнити поширення вогню та загасити гарячі точки, якщо це дозволятимуть умови. Метеорологи повідомили, що погода і надалі сприятиме швидкому поширенню лісової пожежі.

Також ціле село було змушене евакуюватися у штаті Нью-Мексико. Місцева влада закликала людей залишити всі речі й виїжджати терміново.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У Туреччині на початку червня також спалахнули лісові пожежі. Спершу там загорілася трава в районі Хаджалілер (район Аксу в провінції Анталія), після чого полумʼя поширилося на ліс у регіоні. Рятувальники боролися з вогнем з повітря та на землі.

– У російських Забайкаллі та Бурятії на початку червня також запровадили режим НС федерального рівня через лісові пожежі. Загальна їх площа дорівнювала майже половині площі Москви. Причиною деяких пожеж стали сухі грози.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом