"Війна буде йти своїм ходом": Черник пояснив, як Саміт миру вплине на ситуацію на фронті
"Війна буде йти своїм ходом": Черник пояснив, як Саміт миру вплине на ситуацію на фронті

"Війна буде йти своїм ходом": Черник пояснив, як Саміт миру вплине на ситуацію на фронті

Процес, початок якого було закладено на Саміті миру, ніяк не вплине на ситуацію на полі бою в Україні. Там все буде залежати від того, в кого буде краща динаміка – у Сил оборони України чи у військ РФ.

Зокрема, йдеться про те, кому вдасться добитися звільнення хоча б частини територій. Про це у випуску програми OBOZ.Talk сказав військовий експерт Петро Черник. "Війна собі як ішла, так і буде йти своїм ходом", – зазначив він. 

Проте та сторона, якій вдадуться проривні операції, буде мати сильнішу позицію на переговорах.

"Маємо там дуже непогані новини по просуванню полку "Азов" хай на невеликі показники, на кілометр, на півтора, але все ж таки це показники. І вони так само будуть намагатися максимально чогось взяти свого. Чи це буде якось впливати одне на одного: переговорний процес і лінія боєзіткнення? Якщо ці речі стануть масштабованими, якщо і з нашого, і з їхнього боку тобто, умовно, вдадуться проривні операції, то та сторона і буде мати сильнішу переговорну позицію", – пояснив Черник.

Він також згадав слова Вінстона Черчилля, який казав, що мир є метою, але шлях до нього лежить виключно через силу. Це є фундаментальним принципом.

Нагадаємо, що на Саміті миру обговорювали ядерну та продовольчу безпека, а також звільнення українських військовополонених та викрадених Росією дітей. Експерт пояснив, чому було обрано саме ці три пункти української Формули миру.

"Всі тверезо дивляться на цей світ і тверезо дивляться на весь процес. Не могли взяти ті пункти, котрі на цю хвилину принципово не реалізовуються", – сказав він.

Черник вважає, що процес наблизиться до фіналізації, коли буде залучений Китай, більше того, у другому Саміті миру може взяти участь і країна-агресор Росія.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент Володимир Зеленський повідомив, що робитиме Україна після проведення Глобального саміту миру у Швейцарії. За його словами, зараз жодних пауз не повинно бути.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом