Скоро передадуть Україні: новий бойовий дрон Colibri показали у Франції
Скоро передадуть Україні: новий бойовий дрон Colibri показали у Франції

Скоро передадуть Україні: новий бойовий дрон Colibri показали у Франції

БПЛА оснащений 40-міліметровою боєголовкою, може піднятися на висоту 6 км і атакувати як статичні, так і рухомі об'єкти.

Компанія KNDS (Франція) представила свій новий ударний дрон Colibri на виставці Eurosatory 2024 у Парижі. Партію цих безпілотників доправлять Збройним силам України цього літа в рамках пакета військової допомоги, пише Defence blog.

БПЛА оснащений керованим осколковим зарядом, здатним ефективно вражати як нерухомі, так і рухомі цілі. Радіус дії Colibri становить 5 км. Безпілотник позиціонується, як універсальне та ефективне рішення для різних бойових сценаріїв.

Раніше видання EDR Magazine повідомляло, що баражувальний боєприпас отримає 40-мм боєголовку від французького виробника Nexter Arrowtech.

ЗМІ припустило, що основою для нового БПЛА став дрон UX11, створений для фотограмметричних цілей. Він має суцільнокрилий корпус із полістиролу, розмах крил 1,1 м і приводиться в рух дволопатевим штовхаючим гвинтом, а також електродвигуном, розташованим у задній частині крила. Його маса разом із корисним навантаженням становить 1,5 кг, автономність — 80 хв, крейсерська швидкість — 54 км/год. Розгортання такого апарата займає всього 5 хв. UX11 може піднятися на висоту до 6000 м.

Источник материала
loader