Зеленський вручив дипломи випускникам Національного університету оборони
Зеленський вручив дипломи випускникам Національного університету оборони

Зеленський вручив дипломи випускникам Національного університету оборони

Президент Володимир Зеленський на випуску слухачів стратегічного та оперативного рівнів підготовки Національного університету оборони привітав їх із закінченням навчання та вручив дипломи з відзнакою.

Про це повідомила пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Президент привітав майорів, підполковників, полковників, бригадних генералів і генерал-майорів із закінченням навчання в Національному університеті оборони. Він зазначив, що завдання командирів, які завершили навчання, – збільшити силу й фаховість національної оборони.

Участь Президента в урочистостях з нагоди випуску офіцерів Національного університету оборони України / Фото: Офіс Президента

Звертаючись до випускників, він зазначив: «У час такої війни Сили оборони України - тисячі і тисячі солдатів та сержантів, тисячі офіцерів - проявили найкращі якості українців, хоробрий характер нашого народу та, звісно, найкращі якості воїнів».

Президент наголосив, що досвід українського захисту в цій війні необхідно зберігати й поширювати, масштабувати на всю систему Сил оборони.

«Хоробрість означає дуже багато на війні. Але хоробрість разом із фаховістю, стійкість разом зі знанням сучасних практик війни, навченість разом із технологічністю – це те, що повинне забезпечити нашу перевагу, українську перевагу», – зазначив він.

Зеленський нагадав, що від початку вторгнення вже понад 80 тисяч українців відзначені державними нагородами за захист держави, 426 наших воїнів удостоєні звання Героя України, значна частина із них - посмертно.

«Кожен в Україні має шанувати таку відданість наших людей справі справі захисту України», - заявив глава держави.

Він також підкреслив: «Український воїн по праву має світове визнання, і не тільки ми, в Україні, пишаємося нашими героями, а й весь світ захоплюється тією справою, яку робить Україна... І наше з вами завдання - максимально зміцнювати Україну, українців, кожного і кожну, хто у складі Збройних сил України та усіх наших Сил оборони та безпеки б’ється заради нас, заради української незалежності, заради нашої держави».

Разом із учасниками церемонії Президент ушанував пам’ять полеглих воїнів хвилиною мовчання.

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський підписав укази про державні нагороди ще для 1154 захисників України, 696 з них відзначені посмертно.

Теги по теме
Владимир Зеленский Вооруженные силы Украины Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом