ЗСУ зірвали плани Росії на Харківщині: комбат сказав, чи здатний ворог відкрити інший напрямок
ЗСУ зірвали плани Росії на Харківщині: комбат сказав, чи здатний ворог відкрити інший напрямок

ЗСУ зірвали плани Росії на Харківщині: комбат сказав, чи здатний ворог відкрити інший напрямок

Таку думку 24 Каналу висловив командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко, зазначивши, що оперативна ситуація у Вовчанську Харківської області стабілізовано. Українські сили продовжують вибивати звідти ворога.

Розвідка все чітко відстежує

Наразі резерв, що має противник, він застосовує для поповнення чисельних втрат, які зазнає на полі бою.

Сили оборони значно зірвали плани противника як щодо присутності в Харківській області, так і можливості переходу лінії державного кордону в іншому місці,
– наголосив командир батальйону.

Однак варто розуміти, що росіяни продовжують готувати свій особовий склад. За останній рік зріс у рази рівень підготовки контрактників. Представники приватних військових компаній "Шторм Z", які комплектуються соціальними елементами та особами, що були позбавлені волі, мають гірший рівень підготовки. Вони виконують дещо інші завдання: розвідка боєм, проходження через мінні загородження.

Водночас ситуація на Харківщині така, що ворог для покращення свого становища може туди перекидати додаткові резерви з інших напрямків.

Це чітко відстежує українська розвідка, яка розуміє переміщення, поповнення у ворожому війську. Також усвідомлює потенційні загрози, які можуть виникнути, зокрема, і вздовж лінії державного контролю.

"Тому у противника точно не буде можливості з легкістю відкрити ще один напрямок на тому чи іншому відтинку фронту. А також без втрат поповнювати свої резерви на передній лінії бойового зіткнення. Українські сили противника бачать, розуміють і ліквідують", – наголосив Юрій Федоренко.

Теги по теме
Россия Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом