Apple пояснила, чому ШІ в iOS 18 підтримуватиме лише iPhone 15 Pro
Apple пояснила, чому ШІ в iOS 18 підтримуватиме лише iPhone 15 Pro

Apple пояснила, чому ШІ в iOS 18 підтримуватиме лише iPhone 15 Pro

Apple обмежила нові ШІ-функції, такі як Apple Intelligence, на певних моделях iPhone та комп’ютерах з чіпами M1 і новішими. Журналіст Джон Грубер з Daring Fireball звернувся до керівника Apple зі штучного інтелекту та машинного навчання, Джона Джаннандреа, щоб розібратися в причинах таких обмежень.

Однією з основних причин обмежень є потужність обчислень, необхідна для роботи генеративних нейромереж та великих мовних моделей безпосередньо на пристроях користувачів. Моделі iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max, а також комп’ютери з чіпами M1 і новішими, мають достатньо потужності для ефективної роботи з такими завданнями. Це обмеження дозволяє забезпечити оптимальну продуктивність і відповідати вимогам щодо надійності та швидкодії системи на цих пристроях.

Такий підхід також відображає стратегію Apple щодо диференціації функціональності на різних моделях пристроїв, забезпечуючи продвинуті можливості для користувачів, які вибирають високопродуктивні моделі iPhone та комп’ютери з оновленими чіпами.

«Коли ви запускаєте ці функції, це називається логічним висновком, а висновок великих мовних моделей неймовірно вимогливий до обчислювальних ресурсів. Поєднання пропускної здатності пристрою, розміру ядер Apple Neural Engine та потужності пристрою дозволяє моделям працювати досить швидко, щоб бути корисними. Теоретично, ви могли б запускати ці моделі на дуже старих пристроях, але це було б настільки повільно, що було б марно», – зазначив Джаннандреа.

Керівник розробки програмного забезпечення Apple Крейг Федеріги додав, що компанія завжди розглядає можливості впровадження нових функцій на старі пристрої, але у випадку Apple Intelligence все впирається в апаратну частину. Федерігі також натякнув, що оперативна пам’ять є ще одним аспектом системи, який потрібний для роботи функцій ШІ. Тому всі пристрої, сумісні з Apple Intelligence, пропонують щонайменше 8 ГБ ОЗП.

Источник материала
Поделиться сюжетом