Пийте щоранку: 7 напоїв, які допоможуть прискорити ріст волосся
Пийте щоранку: 7 напоїв, які допоможуть прискорити ріст волосся

Пийте щоранку: 7 напоїв, які допоможуть прискорити ріст волосся

Відростити чудову шевелюру допоможуть не тільки вітаміни та спеціальні засоби для догляду, а й звичні напої. Сік алое вера багатий на вітаміни А, С і Е, які живлять волосяні фолікули та сприяють природному росту.

Мати довгі, розкішні локони — мрія багатьох, але домогтися цього часто дуже непросто. Хоча не існує чарівного засобу, який міг би миттєво змінити на краще ваше волосся, включення певних напоїв до ранкового розпорядку дня може допомогти з часом підтримати здоровий ріст волосся. Ці напої не тільки смачні, а й багаті корисними речовинами, які живлять ваше волосся зсередини. Про це пише OnlyMyHealth.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Зелений чай

Фото: Freepik

Початок дня з чашки зеленого чаю може створити дива з вашим волоссям. Дослідження Національного інституту охорони здоров'я засвідчило, що зелений чай багатий на антиоксиданти, такі як катехіни, які допомагають зменшити випадіння волосся і сприяють його росту. Він також містить сполуки, які інгібують активність ДГТ, гормону, що сприяє випаданню волосся.

Сік алое вера

Алое вера відоме своїми заспокійливими властивостями, але воно також корисне для волосся. WebMD повідомляє, що сік алое вера багатий на вітаміни А, С і Е, які живлять волосяні фолікули і сприяють здоровому росту волосся. Він також має протизапальні властивості, які можуть допомогти заспокоїти подразнену шкіру голови.

Морквяний сік

Фото: Pixabay

Морква корисна не тільки для зору, а й для волосся. Дослідження показують, що вона багата на бета-каротин, який в організмі перетворюється на вітамін А. А він, своєю чергою, необхідний для росту всіх клітин, включно з волосковими. Регулярне вживання морквяного соку допоможе зміцнити волосся і прискорити його ріст.

Кокосова вода

Кокосова вода не тільки освіжає, а й неймовірно зволожує. Зневоднення може призвести до сухості та ламкості волосся, тому підтримання гідратації є ключем до здоров'я волосся. Кокосова вода також багата на калій, який допомагає поліпшити кровообіг шкіри голови, сприяючи росту волосся.

Імбирний чай

Фото: Freepik

Імбир використовували протягом століть через його лікувальні властивості, зокрема здатність стимулювати ріст волосся. Згідно з дослідженнями, імбир містить антиоксиданти, які допомагають поліпшити кровообіг шкіри голови, що може стимулювати волосяні фолікули і сприяти росту волосся. Регулярне вживання імбирного чаю допоможе зміцнити волосся та запобігти його ламкості.

Шпинатний смузі

Шпинат багатий на залізо, яке необхідне для здорового росту волосся. Залізо допомагає доставляти кисень до волосяних фолікулів, сприяючи зростанню і запобігаючи випаданню волосся. Змішайте жменю шпинату з фруктами та йогуртом, щоб отримати смачний і поживний коктейль, який допоможе підтримати здоров'я вашого волосся.

Лляна вода

Дослідження показують, що насіння льону багате на жирні кислоти омега-3, які допомагають живити волосяні фолікули і сприяють здоровому росту волосся. Регулярне вживання лляної води допоможе зміцнити волосся і запобігти його ламкості. Просто замочіть насіння льону у воді на ніч і випийте воду вранці.

Включення цих напоїв у свій ранковий раціон допоможе підтримати здоровий ріст волосся і подарувати вам розкішні локони, про які ви завжди мріяли. Пам'ятайте, що хоча ці напої можуть допомогти поліпшити здоров'я вашого волосся, також важливо дотримуватися збалансованої дієти та доглядати за волоссям зовні, регулярно мити й кондиціонувати його. Доклавши трохи зусиль і використовуючи правильні поживні речовини, ви зможете в найкоротші терміни відростити волосся своєї мрії.

Нагадаємо, 7 порад для ідеальної шевелюри.

Раніше Фокус писав про те, як швидко повернути волоссю сяйво і блиск.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом