У Бучанській громаді відкрили третю амбулаторію «первинки»
У Бучанській громаді відкрили третю амбулаторію «первинки»

У Бучанській громаді відкрили третю амбулаторію «первинки»

У Бучанській громаді на Київщині відкрилась ще одна нова амбулаторія первинної медичної допомоги.

Про це повідомило Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"На Київщині, у Бучанському центрі первинної медичної допомоги, відкрили нову амбулаторію групової практики № 2, яка надаватиме якісну медичну допомогу мешканцям громади. Це вже третя амбулаторія, яку відкрили після звільнення Київщини від тимчасової окупації Росією", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОЗ, на Київщині під час російської окупації внаслідок артобстрілів та авіаударів постраждало багато обʼєктів медичної інфраструктури.

У Бучанській громаді відкрили третю амбулаторію «первинки» - Фото 1

Після деокупації території в області розпочалися роботи з відновлення медзакладів, а також забезпечення населення необхідними якісними медпослугами й повернення громади до повноцінного життя.

Нова амбулаторія функціонуватиме та надаватиме послуги первинної медичної допомоги в одному з найбільш постраждалих мікрорайонів міста – на вулицях Яблунська та Вокзальна, де було найбільше загиблих серед цивільного населення та руйнацій.

Загальна площа становить 240 м². У новоствореному закладі працюватимуть шість лікарів, зокрема пʼять лікарів-терапевтів та сімейний лікар. Підрозділ закладу оснащений всім необхідним для надання первинної медичної допомоги пацієнтам. Отримати медичні послуги тут зможуть близько 10 тис. мешканців Бучанської громади.

Замовник реконструкції нової амбулаторії – Бучанська міська рада, яка є власником комунального закладу. Забезпечити медзаклад потрібним медичним обладнанням вдалося коштом місцевого бюджету на суму близько 700 тис. грн.

Як повідомлялося, за понад два роки повномасштабної війни Росія зруйнувала вщент на Київщині пʼять обʼєктів медзакладів та ще 158 обʼєктів суттєво пошкодила. 87 об’єктів медзакладів області вже відновлені повністю та ще 65 – відновлені частково.

Фото: МОЗ

Источник материала
loader
loader