У Китаї біля житлового району впала частина ракети-носія Long March 2-C
У Китаї біля житлового району впала частина ракети-носія Long March 2-C

У Китаї біля житлового району впала частина ракети-носія Long March 2-C

У Китаї поруч із житловим районом впала частина ракети-носія Long March 2-C, яка вивела на орбіту китайсько-французький космічний апарат SVOM. Момент падіння потрапив на відео, яке швидко стало вірусним у соціальних мережах.

Як повідомляють Mint та India Today, інцидент стався в суботу, 22 червня.

Того дня ракета Long March 2-C з космічним апаратом SVOM стартувала з космодрому Січан у провінції Сичуань. Після короткого польоту прискорювач ракети відділився і почав падати, тоді як апарат успішно продовжив свій шлях. Падіння прискорювача супроводжувалося викидом помаранчевої рідини, ймовірно, палива. На відео видно, як місцеві жителі в паніці розбігаються, очікуючи вибуху. Частина ракети дійсно вибухнула в лісистій місцевості, але жертв не було. Є дані, що паливо китайських ракет містить дуже небезпечні для здоров’я речовини, через що деякі користувачі соцмереж висловлювали занепокоєння можливим негативним впливом токсичних речовин на місцевих жителів.

У Національному космічному управлінні Китаю заявили, що місія пройшла успішно, і 930-кілограмовий апарат SVOM досяг заданих координат. SVOM вивчатиме гамма-сплески – одні з найпотужніших викидів енергії у Всесвіті, які виникають, як вважається, під час вибуху наднових або зіткнення нейтронних зірок. Такі сплески за кілька секунд виділяють більше енергії, ніж Сонце за мільярди років.

Теги по теме
Китай ракета
Источник материала
loader
loader