30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чому потрібно їсти сардини: ви точно цього не знали
Чому потрібно їсти сардини: ви точно цього не знали

Чому потрібно їсти сардини: ви точно цього не знали

У всьому світлі сардини надзвичайно популярні, особливо консервовані. Їх часто додають до різних страв, зокрема, салатів, макаронів та піци.

Про це повідомили в health. Сардини містять низку поживних речовин. Йдеться про омега-3 жирні кислоти, білок, кальцій. Ба більше, споживаючи цю рибу, можна захиститися від певних захворювань.

Користь споживання сардин:

Риба багата поживними речовинами

Сардини наповнені білком, вітамінами, мінералами. В результаті це насичує людину, сприяє кращому контролю рівня цукру в крові та допомагає підтримувати здорову масу тіла. 

Риба містить вітамін В12, необхідний для неврологічної функції, та залізо для транспортування кисню, синтезу гормонів.

Ба більше, сардини є джерело омега-3 жирні кислоти, які мають потужні протизапальні та оздоровчі властивості.

Зменшення ризику певних хвороб

Споживання сардин може допомогти зменшити ризик поширених захворювань, а саме серця, раку та діабету другого типу. Адже ця риба наповнена поживними речовинами, що підтримують здорову регуляцію цукру в крові, а саме білком, магнієм, цинком. 

Згідно з дослідженнями, ті, хто регулярно їсть жирну рибу, зокрема й сардини, мають нижчі показники зниження когнітивних функцій та деяких видів раку.

Захист кісток та ріст мʼязів

Сардини містять поживні речовини, потрібно для здорового опорно-рухового апарату, а саме білок, магній, кальцій та вітамін D, останній потрібен для засвоєння кальцію і підтримки здоров'я кісток. Таким чином споживаючи цю рибу, можна захиститися від захворювань, повʼязаних з кістками, – остеопенії та остеопорозу. Також вони підтримують оптимальну мінеральну щільність кісток.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, яка їжа може зашкодити психічному здоровʼю.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом