Робокари Waymo на 200% безпечніші на дорозі ніж водії люди, так каже компанія власник
Робокари Waymo на 200% безпечніші на дорозі ніж водії люди, так каже компанія власник

Робокари Waymo на 200% безпечніші на дорозі ніж водії люди, так каже компанія власник

Автономні автомобілі Waymo в 3,5 рази рідше потрапляють в аварії з травмами і вдвічі частіше уникають аварій, про які повідомляє поліція, порівняно з автомобілями, керованими людьми. І це попри нещодавні невдачі, в тому числі відомий інцидент, коли один з автомобілів компанії врізався в телефонний стовп, що призвело до відкликання 672 автомобілів.

Waymo наполягає на тому, що їхня технологія продовжує підвищувати безпеку дорожнього руху, посилаючись на те, що на еквівалентну відстань, яку проїхали люди, їхні автомобілі пережили на 30 менше аварій з травмами і на 32 менше інцидентів, про які повідомляла поліція.

  • Автономний парк компанії наразі працює в Сан-Франциско та Феніксі, де вони проїхали 6,16 мільйона та 17,6 мільйона кілометрів відповідно.
  • У Сан-Франциско транспортні засоби Waymo запобігли 17 аваріям з постраждалими та 12 інцидентам, про які повідомила поліція.
  • У Феніксі вони запобігли 13 аваріям з травмами та 20 інцидентам, про які повідомила поліція.

Спираючись на цей успіх, Waymo планує розширення в Лос-Анджелесі та Остіні, штат Техас.

Постійна критика та проблеми

Попри ці досягнення, Waymo стикається з різкою реакцією громадськості та постійні акти вандалізму. Інциденти включають випадки, коли люди перешкоджали руху автономних транспортних засобів, втручаються в їхні датчики і навіть підпалюють їх.

Крім того, Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) розслідує 31 інцидент за участю автомобілів Waymo. Сюди входять ситуації, коли транспортні засоби в'їжджали в закриті ворота або їхали по неправильній смузі.

Оскільки Waymo готується розширити свої послуги в нових містах, вона залишається зосередженою на подоланні скепсису громадськості та контролю з боку регуляторних органів. Бачення компанії – це майбутнє, в якому автономні транспортні засоби значно зменшують кількість дорожньо-транспортних пригод, роблячи перевезення безпечнішими для всіх.

Теги по теме
авто Техно
Источник материала
Поделиться сюжетом