Теракти в Дагестані, обстріли релігійних установ та поліції, багато загиблих і поранених
Теракти в Дагестані, обстріли релігійних установ та поліції, багато загиблих і поранених

Теракти в Дагестані, обстріли релігійних установ та поліції, багато загиблих і поранених

У неділю, 23 червня, у російському Дагестані відбулася серія терактів, здійснених озброєними групами. Невідомі обстріляли синагогу, церкву та наряд поліції у місті Дербент, а також повідомлялося про стрілянину в столиці Дагестану, Махачкалі. Крім того, ще одна група невідомих відкрила вогонь на кордоні Росії та Абхазії.

За даними російських Telegram-каналів, невідомі з автоматичної зброї обстріляли синагогу та церкву близько 17:50 за місцевим часом. Спочатку стрілянина розпочалася біля співробітників поліції, а через 10 хвилин надійшли повідомлення про стрілянину в районі церкви на вулиці Леніна. Потім нападники перемістилися до синагоги. Підозрювані можуть пересуватися на білому автомобілі, і поліцію Дербента було піднято по тривозі.

У місцевих пабліках з’явилися відео з масштабною пожежею у синагозі, де вже відомо про дві жертви, ще одна особа госпіталізована. Загалом, у Махачкалі та Дербенті загинули п’ять поліцейських, ще дев’ять отримали поранення.

Ймовірно, в нападі на православний храм у Дербенті брали участь п’ятеро осіб. У регіоні введено план «Перехоплення». Біля палаючої синагоги знайдено труп чоловіка з простреленою головою, а ще одного чоловіка госпіталізували з опіками. Під час нападу на церкву вбито священника, 66-річному чоловіку перерізали горло.

РосЗМІ також повідомляють про стрілянину у Махачкалі, де невідомі обстріляли пост ДПС на вулиці Єрмошкіна. В результаті підпалу автомобіля правоохоронців загинув один поліцейський, ще шість отримали поранення. У місті оголошено план «Перехоплення».

Крім того, стрілянина сталася на кордоні Росії та Абхазії. За інформацією ТАСС, з посиланням на місцеву прокуратуру, інцидент стався в Гагрському районі Абхазії, де загинула одна людина, ще троє зазнали поранень. Невідомі обстріляли район КПП на річці Псоу.

МВС Росії повідомляє, що зіткнення тривають на вулиці Магомедгаджієва в Махачкалі. Місцеві Telegram-канали опублікували кадри з двома ліквідованими терористами, які напали на поліцейських, проте офіційно російські силові структури цю інформацію поки що не коментують.

Теги по теме
пожар стрельба
Источник материала
Поделиться сюжетом