30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тьмяна риба і тугий рис: як обрати якісні суші, радить експерт
Тьмяна риба і тугий рис: як обрати якісні суші, радить експерт

Тьмяна риба і тугий рис: як обрати якісні суші, радить експерт

Мільйони людей по всьому світу не уявляють свого життя без регулярного споживання суші. Ця страва прийшла до нас з далекої Японії де вважається національною. Технологія приготування справжніх японських суші можна порівняти із мистецьким процесом.

Одночасно із цим, приготування суші є надзвичайно відповідальною справою, адже в їх склад входить сира риба, якою, як відомо, дуже легко отруїтись. Раніше, ще до того, як суші набули неабиякої популярності у світі, жінкам категорично заборонялось навіть торкатись до страви. Справа в тому, що температура жіночого тіла дещо вища, ніж в чоловіків, отже лишень одне торкання могло зіпсувати продукт. Як правильно визначати свіжість суші, щоб споживати лишень свіжий продукт, розповів у Facebook журналіст Костянтин Грубич.

Слід зазначити, що будь-які суші слід вжити протягом 4 годин після їх приготування. Але, якщо у вас не вийшло це зробити, потрібно вміти відрізняти свіжу страву, від тієї, яку вже краще не споживати.

Риба

В першу чергу потрібно звернути увагу на зовнішній вигляд риби. Ні в якому разі вона не повинна бути тьмяною, або мати на собі сліди потертостей, слиз або плівки.

Якщо риба має блідий колір, найвірогідніше, що її декілька разів розморожувати та заморожували знову. Свіжий лосось завжди матиме яскраве забарвлення та блиск, без будь-яких тьмяних плям.

Також риба не повинна бути надто жорсткою. Таку властивість можуть мати лишень морепродукти, наприклад, кальмари чи восьминоги. У всіх інших випадках риба повинна легко розділятись на частини та мати ніжну текстуру.

Рис

Рис, який використовується для приготування суші або ролів, повинен бути м’яким та добре склеюватись. Якщо ви помітили, що зернятка рису відділяються одне від одного, є трохи жорсткими та мають неприємний запах – варто відмовитись від вживання цієї страви. Це свідчить про те, що рис для суші був приготовлений надто давно і вже не придатний для використання.

Також не варто вживати суші, рис в яких є надто прозорим. В такому випадку вважається, що була використана неякісна сировина, або рис просто надто довго пролежав в неналежному місці.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно зберігати масло
  • Яке м’ясо обрати для шашлику
  • Що зробити з сиром, щоб він довше залишався свіжим
Источник материала
Поделиться сюжетом