У Великій Британії в парламент балотується ШІ-кандидат
У Великій Британії в парламент балотується ШІ-кандидат

У Великій Британії в парламент балотується ШІ-кандидат

У Великій Британії за допомогою ШІ створили цифрового депутата — він балотується до парламенту, повідомляє Wired. Розповідаємо деталі.

Що сталося

Наступного місяця у Великій Британії відбудуться вибори до парламенту. Серед кандидатів країна вперше бачить нового політика — один з них балотується за допомогою штучного інтелекту. Стів, ШІ-аватар реального Стівена Ендакотта, бізнесмена з Брайтона. Він, до слова, не пройшов на виборах від Консервативної партії у 2022 році.

Ендакотт виступатиме як особистий представник на зустрічах та парламентських сесіях від імені ШІ Стіва. Він вважає, що ШІ може покращити взаємодію політиків з громадськістю.

Аватара створила компанія Neural Voice, що спеціалізується на ШІ для голосової взаємодії. За словами розробників, він може одночасно вести до 10 000 розмов.

Бізнесмен планує використовувати ШІ-Стіва для збору та аналізу інформації від виборців. Після цього передаватиме ці питання на розгляд людям. Вони допоможуть вирішити, чи важливі ці питання, та чи потрібні ці зміни в політиці.

Цікаво, що найчастіше люди зверталися до цифрового депутата у прямому ефірі щодо питань, які стосувалися конфлікту в Палестині та місцевих проблем, таких як вивезення сміття.

Источник материала
loader
loader