В Ізраїлі у 21 особи зафіксували гарячку Західного Нілу, двоє померли
В Ізраїлі у 21 особи зафіксували гарячку Західного Нілу, двоє померли

В Ізраїлі у 21 особи зафіксували гарячку Західного Нілу, двоє померли

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заявило в неділю, що у 21 особи було діагностували гарячку Західного Нілу, двоє пацієнтів померли.

Про це повідомляє The Jerusalem Post, передає Укрінформ.

Зазначається, що з 21 хворого 17 осіб були госпіталізовані з неврологічними симптомами.

Двоє пацієнтів, у яких підтвердили захворювання, померли цими вихідними у Rabin Medical Center-Beilinson Campus. Троє пацієнтів перебувають на апаратах штучної вентиляції легень.

Як відомо, гарячка Західного Нілу – це небезпечна вірусна хвороба, що передається через укуси комарів. У тяжких випадках супроводжується гарячкою, запаленням мозкових оболонок і речовини головного мозку, лімфаденопатією, ураженням слизових оболонок, екзантемою. Має літньо-осінню сезонність, частіше нею хворіють сільські жителі, а також мисливці, звідки ще одна назва - «качина лихоманка».

На сьогоднішній день хвороба розповсюджена в багатьох країнах Африки, Азії, Середземномор'я. Окремі спалахи реєструються в країнах Центральної Азії (Казахстан, Туркменістан, Таджикистан), Закавказзя (Азербайджан, Вірменія), в США, Канаді, Мексиці, країнах Центральної Америки і Карибського басейну, Австралії, зафіксовані випадки в Росії та Україні.

Головним джерелом та резервуаром гарячки Західного Нілу в природі є 17 видів переважно перелітних птахів, які у крові мають високі концентрації вірусу, а він циркулює в них до двох тижнів. Резервуаром також можуть бути деякі дрібні ссавці, гризуни, кажани, але в них концентрація вірусу значно менша і зберігається він в них нетривало.

Переносники захворювання - численні види комарів, які інфікуються під час харчування кров'ю хворих птахів. Під час укусів комарів вірус може потрапляти в організм людей і тварин, де він здатний розмножуватися і призводити до хвороби. Вкрай рідко можливе контактне зараження кров'ю тварин. Дуже незначна частка випадків інфікування людей відбувається при трансплантації органів, переливанні препаратів крові, грудному вигодовуванні, від матері до дитини.

Фото ілюстративне

Теги по теме
Израиль Болезнь
Источник материала
Поделиться сюжетом