Apple активізує роботу над AR-окулярами: коли та чого саме чекати
Apple активізує роботу над AR-окулярами: коли та чого саме чекати

Apple активізує роботу над AR-окулярами: коли та чого саме чекати

За останні роки кілька компаній запропонували окуляри доповненої реальності (AR) з дисплеєм, розумними функціями та іншими наворотами. Схоже, що Apple активізує свої зусилля, щоб увійти в цей сегмент, але нам доведеться чекати дуже довго.

Марк Гурман з Bloomberg повідомив у своєму інформаційному бюлетені Power On, що Apple “відновила” зусилля з розробки власних окулярів доповненої реальності. Журналіст додав, що це будуть “легкі” окуляри, які можна буде носити цілий день.

“Хоча дату запуску називають близько 2027 року, ніхто з тих, з ким я спілкувався в Apple, не вірить, що окуляри будуть готові за кілька років”, – застеріг він.

Це, ймовірно, буде складнішим технічним завданням, ніж гарнітура Vision Pro. Окуляри доповненої реальності, як правило, вимагають тонкого, легкого дизайну, тому для них знадобиться набагато менше компонентів.

У будь-якому випадку, такі компанії, як Meta, XReal і Rokid, вже встигли наробити галасу зі своїми “розумними” окулярами. І XReal, і Rokid пропонують мультимедійні окуляри з вбудованими дисплеями для відтворення медіа та ігор. Фактично, обидва ці бренди дозволяють підключати до окулярів телефон, комп’ютер або ігрову консоль для більш об’ємного, захоплюючого перегляду.

Тим часом, окуляри Ray-Ban Meta вартістю 300 доларів не мають дисплея, але мають такі функції, як камера, вбудовані динаміки, можливість прямої трансляції та підтримка штучного інтелекту Meta AI.

У будь-якому випадку, це не перший раз, коли ми чуємо про окуляри доповненої реальності від Apple. Раніше Bloomberg висвітлював цей продукт, стверджуючи, що спочатку його планували запустити у 2023 році, а потім у 2025 році, але Apple, очевидно, вирішила відкласти випуск пристрою на невизначений термін. Тож, можливо, не варто затамувати подих і на запуск у 2027 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом