Чай чи кава: який напій корисніший для здоровʼя
Чай чи кава: який напій корисніший для здоровʼя

Чай чи кава: який напій корисніший для здоровʼя

Кава та чай – найпопулярніші напою у світі. Вони обидва містять унікальні переваги для здоровʼя та недоліки. 

Про це повідомив лікар Кріс Завос. Він наголосив, що вибір між двома напоями – особистий вибір кожного.

Кава: плюси та недоліки

Плюси: кава містить кофеїн, який допомагає покращити когнітивні функції, підвищити пильність, енергію та метаболізм. 

Мінуси: кава не лише має насичений смак, для деяких вона може бути кислою, а тому викликати проблеми з травленням, а саме кислотний рефлекс або печію. Ба більше, напій може порушити сон та викликати тривогу.

Чай: плюси та недоліки

Плюс: чай містить антиоксиданти, вони можуть допомогти захистити від клітинних пошкоджень і можуть знизити ризик деяких хронічних захворювань. Також напій містить менше кофеїну, ніж кава, а тому не може викликати занепокоєння та тривогу.

Мінуси: чай може мати тонший смак, що може не подобатися деяким людям. Крім цього, через низький вміст кофеїну чай не надає такого ж рівня енергії та пильності, як кава.

Лікар додав, що вибір між чаєм та кавою є особистим. Для цього потрібно враховувати власні потреби. Проте і кава, і чай можуть бути частиною здорового харчування у помірних кількостях. 

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, які фрукти краще додати до свого раціону.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом