ЄС звинувачують Apple у порушенні правил цифрової конкуренції
ЄС звинувачують Apple у порушенні правил цифрової конкуренції

ЄС звинувачують Apple у порушенні правил цифрової конкуренції

Регулятори ЄС заявили, що компанія Apple порушує правила цифрової конкуренції, оскільки не дозволяє користувачам App Store переходити на альтернативні сервіси.

Про це повідомляє CNBS News, передає Укрінформ. 

У попередніх висновках регулятора зазначається, що Apple порушила Закон про цифрові ринки (DMA), оскільки правила App Store "заважають розробникам додатків вільно скеровувати користувачів на альтернативні канали для отримання пропозицій і контенту".

Крім того, Apple стягує плату з альтернативних магазинів додатків і розробників щоразу, коли користувач iPhone встановлює їхнє програмне забезпечення.

Єврокомісія додатково вивчить критерії, за якими Apple дозволяє розробникам розповсюджувати додатки для iPhone через інтернет, а не через власний магазин додатків.

Apple загрожує штраф на суму, що може сягнути 10% від загального річного обороту компанії, якщо її визнають порушницею DMA.

Цього року Apple вносила зміни до App Store в ЄС, дозволивши завантажувати додатки з сайтів, а також зі сторонніх магазинів додатків. Водночас Apple, як і раніше, стягує плату в розмірі 50 євроцентів за кожну програму, завантажену не в App Store. ЄК вивчає, чи відповідає це положенням DMA.

Як повідомляв Укрінформ, у березні ЄС розпочав розслідування щодо Apple, Alphabet і Meta відповідно до Закону про цифрові ринки (DMA), який має на меті обмежити вплив великих технологічних компаній.

У березні ЄС наклав на Apple антимонопольний штраф у сумі 1,8 мільярда євро.

Теги по теме
Евросоюз Технологии Apple
Источник материала
loader
loader