Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб, – Сі на зустрічі з Дудою
Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб, – Сі на зустрічі з Дудою

Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб, – Сі на зустрічі з Дудою

Президент Польщі відвідав Китай 24 червня. Перед цим політолог Ігор Чаленко розповідав, що Китай буде оновлюватиме свою міжнародну політику, обговорюючи майбутнє залучення до миру в Україні.

Що заявив Сі після перемовин з Дудою

На офіційному сайті Міністерства закордонних справ Китаю війну Росії в Україні вкотре назвали "українською кризою".

Сі Цзіньпін наголосив, що позиція Китаю щодо "української кризи" полягає у сприянні мирним переговорам і політичному врегулюванню. Нині слід докласти зусиль, щоб уникнути розширення та загострення конфліктів, деескалації ситуації та створення умов для мирних переговорів. Це в інтересах міжнародної спільноти, включно з Європою,
– заявив офіційний Китай.

Також Пекін запевнив, що вони:

  • виступають проти того, щоб "деякі люди використовували нормальну торгівлю між Китаєм і Росією для відволікання конфліктів і дискредитації Китаю";
  • заохочують і підтримують всі зусилля, які сприяють мирному розв'язанню "кризи", а також сприяють побудові збалансованої, ефективної та стійкої архітектури європейської безпеки.

"Китай по-своєму готовий і надалі відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні "української кризи", – заявили в МЗС країни.

До речі, політолог, виконавчий директор Міжнародної асоціації малих громад Олексій Буряченко розповідав, що польський президент Анджей Дуда шукає способи лобіювати власні інтересиу Китаї, включаючи економічні питання та мінімізацію підтримки Китаєм Росії. Зокрема, Варшава не хоче втратити можливість розширити свої економічні взаємовідносини з Китаєм.

Теги по теме
Китай
Источник материала
loader
loader