Кулеба на Раді ЄС закликав прискорити військову допомогу
Кулеба на Раді ЄС закликав прискорити військову допомогу

Кулеба на Раді ЄС закликав прискорити військову допомогу

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у виступі на засіданні Ради ЄС із закордонних справ наголосив на необхідності прискорення військової допомоги Україні, зокрема ППО, та розширення виробництва оборонної продукції.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Сьогодні я виступав на Раді ЄС із закордонних справ ЄС на запрошення Жозепа Борреля. Я подякував 27 країнам ЄС за схвалення переговорних рамок України та Молдови. Наші переговори про вступ до ЄС розпочнуться завтра», - написав Кулеба.

Він також відзначив важливість 14-го пакету санкцій ЄС для подальшого придушення воєнної економіки Путіна та привітав останні кроки ЄСщодо використання заморожених російських активів на користь України.

«Окремо наголосив на необхідності прискорення поставок військової допомоги, особливо протиповітряної оборони, розширення виробництва оборонної продукції. Ми можемо і повинні перемогти російську агресію на українській землі, щоб забезпечити довгостроковий мир і стабільність у всій Європі», - підкреслив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ країн ЄС, які зустрічаються сьогодні у Люксембурзі, ухвалили 14-й пакет санкцій проти Росії у зв’язку із її агресією проти України, який надалі посилює тиск на російську енергетику та містить заходи для запобігання спробам обходу європейських санкцій.

Теги по теме
Евросоюз Оружие Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом