1 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Люди вистрибували з вікон: сталася пожежа з вибухом на "оборонному" НДІ в Підмосков'ї
Люди вистрибували з вікон: сталася пожежа з вибухом на "оборонному" НДІ в Підмосков'ї

Люди вистрибували з вікон: сталася пожежа з вибухом на "оборонному" НДІ в Підмосков'ї

Росіяни не змогли дочекатися біля вікон прибуття екстрених служб.

На території науково-дослідного інституту (НДІ) "Платан" у підмосковному Фрязіні, який займається розробкою напівпрохідних лазерів і рідких екранів для російської армії, у понеділок, 24 червня, сталася велика пожежа з вибухами.

За повідомленням росЗМІ, вогонь почався на 6 поверсі й охопив один із корпусів підприємства. За лічені хвилини пожежа поширилася на інші поверхи - чотири поверхи згоріли вщент. В одному з приміщень прогримів вибух - офіційно стверджується, що то був газовий балон.

Заблоковані вогнем працівники, очікуючи біля вікон появи екстрених служб, фактично згоріли живцем, що фіксували очевидці на свої камери.

Пожежа на НДІ у Фрязині - дивіться відео:

Дехто намагався врятуватися самотужки - і вистрибував із вікон. Повідомляють про 8 загиблих.

Прикметно, що російські ЗМІ намагаються не прив'язувати те, що трапилося, до роботи НДІ на ВПК. У деяких зведеннях навіть підкреслюється, що зайнялася будівля "колишнього" НДІ.

InformNapalm зауважує, що займання почалося на поверсі корпусу, де розміщуються кабінети планування і проєктування.

Згідно зі статистикою спільноти, це вже 30-й об'єкт на території РФ за 2024 рік із категорії заводів або НДІ, на якому виникла масштабна пожежа.

Що таке InformNapalm?

Inform Napalm - волонтерський проєкт з інформування широкої аудиторії про російську агресію проти України. З метою інформування широкої іноземної аудиторії автори проєкту перекладають матеріали десятками мов світу, серед яких японська та китайська. Керівник проекту - Роман Бурко, представник - Михайло Макарук, пише Вікіпедія.

Вас також можуть зацікавити новини:

Источник материала
Поделиться сюжетом