Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців
Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців

Перша «Освіторія.Медіа award» оголосила переможців

Громадська спілка «Освіторія» вручила відзнаку «Освіторія.Медіа award 2024» на освітньому фестивалі «Вчителі майбутнього 2024» у Львові.

Відзнаки здобули проєкт «Укрліт» (категорія «EdTech-прорив»), проєкт «Освітній Суп» (категорія «Освіта задля добробуту»), серія мультиків «Незламні міста» (категорія «Ідентичність+»), ініціатива «Учитель іде в ЗСУ» (категорія «Спеціальна відзнака за освітню життєстійкість»), а також проєкт «Поруч» (категорія «Вибір читачів»).

«Дякую всім освітнім ініціативам і проєктам за те, що ви розумієте: ми не можемо програти освіту, бо українська освіта — це запорука українського майбутнього», —сказала головна редакторка «Освіторія.Медіа» Катерина Кисельова під час оголошення переможців.

Для переможців підготували кубки-статуетки, розповіла «Детектору медіа» Зоя Литвин, учасниця журі нової відзнаки, керівниця громадської спілки «Освіторія», засновниця «Новопечерської школи». За словами Зої Литвин, відзнака «Освіторія.Медіа award» за своєю суттю схожа на рейтинги, які роблять медіа. Ця, своєю чергою, відзначає найвпливовіші освітні ініціативи та робить їхні проєкти помітними.

Відзнаку продовжать, якщо вона матиме суспільний запит і надихне освітян і суспільство, додала Зоя Литвин.

Цьогоріч у склад журі увійшли очільниця «Освіторії» та засновниця Новопечерської школи Зоя Литвин, керівниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, переможець Global Teacher Prize Ukraine 2020 Василь Дяків, керівник студії онлайн-освіти edEra Ілля Філіпов, засновник руху EdCamp Ukraine Олександр Елькін.

Читачі «Освіторія.Медіа» голосували за проєкти в окремій категорії «Вибір читачів». Вони також могли номінувати організацію, яка не потрапила в шортлист журі.

«Детектор медіа» також писав, що проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» про освіту під час війни отримав 30 тисяч євро на міжнародному фестивалі документального кіно CPH:DOX у Копенгагені. 

Ще «ДМ» з'ясував, як громадські активісти допомагають освітній сфері під час війни і які шість основних викликів стоять перед освітою в Україні.

Титульне зображення: ГС «Освіторія»

Читайте також
Зоя Литвин, «Освіторія»: «Спосіб захищати наше завтра — допомога освіті та дітям у навчанні»
МОН і ЮНІСЕФ навчать 30 тисяч учнів профтехів підтримувати одне одного
Правозахисники підготували звіт про руйнування освітньої та медичної інфраструктури росіянами
«Освіторія.Медіа» заснувало премію для проєктів, що підтримують освіту під час війни
Проєкт документального фільму Катерини Горностай і «Освіторії» отримав 30 тисяч євро
Анна Сидорук, «Освіторія»: «Нам треба створювати таку освіту, щоб українці хотіли повертатись»
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
Долучитись
Теги по теме
Образование
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны