Відновили архів публікацій «Сумно?»
Відновили архів публікацій «Сумно?»

Відновили архів публікацій «Сумно?»

Sumno.com — українське онлайн-медіа про культуру та спільнота блогерів, що діяло з 2005 до 2019 року.

Архів публікацій сайту sumno.com відновили. Це онлайн-медіа про культуру, засноване у 2005 році, що через кілька років трансформували в українську тематичну спільноту блогерів. Про це повідомив журналіст Богдан Логвиненко, який започаткував це медіа.

«Несподівана новина — архів матеріалів sumno.com відновлено. Запрошуємо знову на умно?" — одне з перших культурних онлайн-медіа в Україні, яке мені підфортило заснувати в 16 років, у 2005 році. А за кілька років після запуску до проєкту приєдналась команда програмістів з Луцька "Плесо", які перетворили медіа про культуру на одну з перших українських соціальних мереж. На "сумно?" можна було створити свій власний блог про культуру і публікувати туди матеріали. Редакційна команда обирала, що потрапляло на головну. Декілька років "сумно?" був лідером за відвідуваністю в секторі "Культура" за кількома рейтингами, обганяючи своїх російськомовних конкурентів. Я залишив проєкт десь у 2011 році і до 2014 він ще активно поповнювався, а згодом морально втомився і останні років 5 не був доступним», розповів Логвиненко.

За його словами, зараз на «Сумно?» не можливо опублікувати щось нове, проте можна почитати архівні публікації, і навіть «знайти якийсь компромат». Щоб знайти власний обліковий запис на сайті, а відповідно й публікації, можна скористатися посиланням на рейтинг блогів.

Відновили архів публікацій «Сумно?» - Фото 1

скриншот сторінки Богдана Логвиненка на «Сумно?»

Журналіст зазначив, що відновлення архіву «Сумно?» відбулося з огляду на те, що «цифрової памʼяті про українську культуру того часу лишилося небагато, більшість проєктів того періоду давно вже не працюють».

Над відновленням сайту разом із Богданом Логвиненком працювали колишня головна редакторка Ірина Джола та двоє айтівців: Олександр Приймак та Олександр Неміш.

У коментарях до допису Логвиненка з'явилася низка вдячних коментарів від блогерів, які почали публікуватися саме на цьому сайті.

Нагадаємо, з нагоди восьмиріччя медіа Ukraїner його засновник Богдан Логвиненко публічно запропонував запропонував представникам українського бізнесу спільно сформувати Дорадчу раду Ukraїner та інвестувати у його розвиток.

Фото: скриншот сайту «Сумно?» / українська «Вікіпедія»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader
loader