Вцілів тризуб на стіні зруйнованого університету: у Франківську розібрали завали після удару РФ
Вцілів тризуб на стіні зруйнованого університету: у Франківську розібрали завали після удару РФ

Вцілів тризуб на стіні зруйнованого університету: у Франківську розібрали завали після удару РФ

В Івано-Франківському університеті нафти і газу, який зруйнувала російська ракета, вцілів український герб.

Про це на сайті Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу повідомив його ректор Ігор Чудик, передає Укрінформ.

«Вцілілий герб у зруйнованому корпусі університету - це переконливий знак, що ми таки побудуємо енергетичний університет майбутнього і що все буде Україна», - зазначив ректор.

Фото: Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

Він додав, що перший шок від російської атаки в університеті минув. Наразі оцінені збитки та тривають термінові роботи з відновлення будівель університету.

Як повідомило у Фейсбуці ГУ ДСНС в Івано-Франківській області, в місті рятувальники завершили розбір завалів після російського ракетного удару.

«Рятувальники завершили розбір завалів та надання допомоги на місці ракетного удару», – повідомляє управління ДСНСв Івано-Франківській області.

В Івано-Франківську завершили розбір завалів та надання допомоги на місці ракетного удару РФ / Фото: ДСНС в Івано-Франківській області

За їхньою інформацією, до робіт були залучені більше 120 фахівців та 35 одиниць техніки.

Крім того, рятувальники надали допомогу з облаштування пошкоджених віконних, дверних прорізів та вивезення будівельного сміття з території навчального закладу. Зазначається, що з території університету вивезли майже 80 т будівельного сміття.

Як повідомляло агентство, в Івано-Франківському університеті нафти і газу внаслідок ракетної атаки пошкоджені 12 корпусів. Один із них - напівзруйнований.

Теги по теме
война ГСЧС Ивано-Франковск
Источник материала
Поделиться сюжетом