ДПСУ: Майже 50 чоловік спробували перетнути кордон
ДПСУ: Майже 50 чоловік спробували перетнути кордон

ДПСУ: Майже 50 чоловік спробували перетнути кордон


Організатору та пособникам вручено підозри, а на їхніх “клієнтів” складені протоколи про адміністративні правопорушення.

Українські прикордонники завадили майже півсотні чоловіків незаконно перетнути державний кордон. Зокрема, було зупинено “кортеж” у складі чотирьох мікроавтобусів разом з супроводжуючим попереду позашляховиком з водієм та пасажиром. Про це Державна прикордонна служба України (ДПСУ) на своєму Telegram-каналі у вівторок, 25 червня.

“Фігуранти кримінальної справи намагались доставити до державного кордону 47 чоловіків призовного віку з Київської, Харківської, Дніпропетровської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей… Збір «клієнтів» ділками здійснювався за допомогою телеграм-каналів та телеграм-акаунтів. Гроші їм перераховувались на різні криптогаманці, а ціна послуги складала від 5 тисяч до 18,5 тисяч доларів США з однієї особи. Деякі довірливі користувачі послуг платили одразу, а деякі встигли заплатити аванс у половину вартості заявленої суми. При цьому будь-яких гарантій від незаконних перевізників вони не мали”, – йдеться в повідомленні.

“Клієнти” їхали на матрацах, прямо на підлозі, близько 100 км, оскільки буси не були пристосовані для перевезення

Нині тривають слідчі дії, транспортні засоби та предмети, що можуть бути доказом протиправної діяльності, вилучені. 

Організатору та пособникам вручено підозри за фактом вчинення ними злочину, відповідальність за яке передбачена ст.332 КК України.

На їхніх “клієнтів” складені протоколи про адміністративні правопорушення за 204-1 КУпАП, справи передано до суду.

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманих під час незаконних спроб виїзду з країни доставлятимуть до ТЦК



Источник материала
Поделиться сюжетом