У «Дії» відображатимуться свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну прізвища
У «Дії» відображатимуться свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну прізвища

У «Дії» відображатимуться свідоцтва про шлюб, розлучення та зміну прізвища

Громадяни мають можливість долучитися до бета-тестування новацій.

У застосунку «Дія» будуть відображатися свідоцтва про шлюб, розлучення, зміну імен та прізвищ. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Вже скоро не доведеться носити із собою паперові свідоцтва, вони будуть завжди під рукою. Коли влаштовуєтесь на роботу, підтверджуєте зміну прізвища, імені або оформлюєте пільги, коли отримуєте за дружину чи чоловіка посилку на "Укрпошті"», — написав він.

Також, за словами Михайла Федорова, за податковим номером у «Дію» автоматично підтягуватиметься свідоцтво про народження дитини, й вводити серію та номер свідоцтва вручну стане не потрібно. Новацію реалізують для уникнення труднощів з відображенням цифрових варіантів свідоцтв про народження дитини, які виникають у зв’язку зі зміною прізвищ їх матерів.

Окрім цього, як уточнив міністр, у «Дії» можна буде підтягнути свідоцтва про народження і повнолітніх дітей.

Розпочалося бета-тестування цих послуг, долучитися до нього можна за посиланням, відтак стати одним із перших користувачів новацій у «Дії».

«Документи підтягнуться, якщо вони є в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян», — додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, на вихідних з допомогою державної «Дії» в Україні були зареєстровані перші онлайн-шлюби. Першими у такий спосіб одружилися нардеп, громадський діяч та військовий Роман Лозинський та викладачка Українського католицького університету Світлана Кісільова. Зараз триває бета-тестування послуги, невдовзі вона стане загальнодоступною.

Фото: «Дія» / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом