22-річну жительку Ізмаїла судитимуть за шахрайство в інтернеті з неіснуючими товарами
22-річну жительку Ізмаїла судитимуть за шахрайство в інтернеті з неіснуючими товарами

22-річну жительку Ізмаїла судитимуть за шахрайство в інтернеті з неіснуючими товарами

Зловмисниця ошукала чотирьох людей. За скоєне їй загрожує від штрафу до позбавлення волі.

Усі потерпілі – жителі Ізмаїльського району.

23-річна жителька Саф’янівської громади у місцевому пабліку знайшла оголошення про продаж двоспального ліжка, зв’язалась з продавчинею, домовилася з нею про покупку та на її прохання перерахувала 400 гривень авансу. Згодом з нею знову зв’язалась продавчиня і попросила ще 500 гривень нібито водієві автівки, якого вона найняла для доставки ліжка. І цю суму перерахувала довірлива жінка, після чого її було заблоковано.

Ще дві потерпілі з Ізмаїла 18-ти та 20-ти років в аналогічний спосіб в інтернет-мережі натрапили на оголошення нібито від представниці перевізника про продаж квитків на автобус сполученням Ізмаїл – Кишинів. Бронювання коштувало 500 грн, які дівчата перерахували жінці, після чого остання припинила спілкування з ними.

І четверта потерпіла – 35-річна ізмаїльчанка, побачила оголошення про продаж шотландського кота, на вимогу продавчині перерахувала завдаток в розмірі 500 гривень, але врешті залишилась без тварини та грошей.

Потерпілі звернулися до районного відділу поліції, і оперативники спільно зі слідчими провели низку слідчо-розшукових дій та встановили, що до шахрайства причетна 22-річна місцева жителька, відносно якої наразі у суді на розгляді знаходяться два обвинувальні акти за крадіжки.

Правоохоронці вилучили у панянки мобільний телефон з інформацією, що підтверджує її причетність до шахрайства.

«Ми провели розслідування, зібрали достатньо доказів та під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури висунули фігурантці обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. Досудове слідство ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду. Згідно з чинним законодавством, правопорушниці загрожує штраф від 51 тис. до 68 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років», – прокоментував начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Закликаємо громадян бути обачнішими під час придбання товару в інтернеті, не сплачувати гроші наперед неперевіреним продавцям, а надавати перевагу післяплаті.

Ізмаїльський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом