Daimler Truck та Volvo відкрили завод з виробництва водневих паливних елементів
Daimler Truck та Volvo відкрили завод з виробництва водневих паливних елементів

Daimler Truck та Volvo відкрили завод з виробництва водневих паливних елементів

Німецька компанія Cellcentric & Co KG відкрила у місті Есслінген-Плієнсауворштадт завод з випуску водневих паливних елементів для вантажівок важкого класу. Поки що це буде пілотне виробництво, а великомасштабне планують розгорнути до кінця десятиліття, коли, як очікується, водневі магістральні тягачі стануть основою розвитку екологічно чистого великовантажного транспорту.

На підприємстві загальною площею 10 300 м кв. працює 100 людей. Тут застосовується високий рівень автоматизації. Крім розробки та виробництва Cellcentric планує також надавати повний спектр послуг з технічного обслуговування та ремонту водневих паливних систем.

Також велика увага приділятиметься дбайливому використанню ресурсів. Це повторне використання виведених з експлуатації систем для застосування в інших сферах з нижчими вимогами. Це відновлення Fuel Cell агрегатів до стану нових шляхом повного капітального ремонту. А також відновлення сировини та її повторне використання за допомогою переробки.

 

Зазначимо, що у травні 2024 року на виставці ACT Expo у Лас-Вегасі компанія Cellcentric показала свою новітню систему водневих паливних елементів NextGen. Крім того, її паливні елементи покоління BZA150 пройшли дорожні випробування на магістральних тягачах Daimler Truck та Volvo. Старт виробництва NextGen заплановано на кінець десятиліття.

Нагадаємо, що Cellcentric & Co KG є спільним підприємством Daimler Truck та Volvo Group, створеним у 2021 році для розробки та просування водневих технологій.

Источник материала
Поделиться сюжетом