До 2030 року смартфони зі штучним інтелектом становитимуть 90% ринку
До 2030 року смартфони зі штучним інтелектом становитимуть 90% ринку

До 2030 року смартфони зі штучним інтелектом становитимуть 90% ринку

Вчора в Шанхаї відбулася конференція щодо запуску комерційної пілотної програми 5G-A. Виконавчий директор Huawei та голова Комітету з управління інфраструктурою ІКТ Ван Тао виступив з основною промовою на конференції. Представник поділився трьома ключовими змінами в поєднанні 5G-A та штучного інтелекту та передбачив, як частка смартфонів зі штучним інтелектом може змінитися (або зрости) у майбутньому.

Ван Тао вважає, що смартфони на базі ШІ становитимуть 11% поставок цього року. Він додав, що до 2030 року цей показник може досягти 90%. З його виступу здається, що інтеграція LLM і основних функцій ШІ стане стандартом для смартфонів протягом кількох років.

«Незабаром ми побачимо величезний приріст трафіку від ШІ. Водночас мережі 5G-A зможуть забезпечувати більш високу швидкість, меншу затримку та більшу пропускну здатність, щоб задовольнити мережеві вимоги епохи ШІ», — сказав Ван Тао.

Наразі багато флагманських смартфонів від різних китайських та зарубіжних виробників, таких як Huawei, OPPO, Samsung, Google і Apple, інтегрували відносно легкі моделі великої мови для виконання певних завдань на пристрої, що дає кілька переваг. Це робить розширені функції більш безпечними та не потребує підключення до Інтернету.

Щоб отримати додаткові функції, телефон зв’язується з хмарним сервером, на якому працюють більші LLM. У міру того, як LLM стають більш ефективними, а чіпи — більш потужними, компанії зможуть запускати більше функцій на пристрої, що не тільки зробить його привабливішим для користувача, але й, ймовірно, принесе користь виробникам, зменшивши експлуатаційні витрати на пристрій. хмарні сервери.

Примітно, що Apple останньою вийшла на ринок смартфонів зі штучним інтелектом. Остання версія iOS від компанії, iOS 18, поставляється з «Apple Intelligence», яка додає нові та захоплюючі можливості до системних програм і голосового помічника Siri.

Источник материала
loader
loader