Фінські благодійники передали прикордонникам мобільний стоматкабінет
Фінські благодійники передали прикордонникам мобільний стоматкабінет

Фінські благодійники передали прикордонникам мобільний стоматкабінет

Бійці 15 мобільного прикордонного загону «Сталевий кордон» отримали від волонтерів фінської благодійної організації Ukraine AX під керівництвом Моніки Фон Френкел вантажівку, переобладнану під стоматологічний кабінет.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Крім мобільного стоматкабінету, прикордонники отримали великий автобус для перевезення особового складу та вантажівку для логістичних потреб медиків.

«Співпраця з волонтерською організацією розпочалась у 2023 році. Тоді благодійники передали у відділ медичного забезпечення 15 мобільного прикордонного загону медичний автобус для евакуації поранених бійців із зони ведення бойових дій», ­– зазначив начальник служби охорони здоров’я 15 мобільного прикордонного загону Олександр Солобчук.

З часом у прикордонників разом з волонтерами з'явилась ідея розробити мобільний стоматологічний автомобіль. За основу взяли вантажний автомобіль та переобладнали його.

У кузов вантажівки помістили стоматологічне обладнання, кондиціонер, генератор, бойлер та рукомийник. Додатково встановили місце для відпочинку медичного персоналу та евакуаційний вихід, який можна використати у разі надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, волонтер зі Швейцарії передав луцьким рятувальникам пожежну автоцистерну, спеціальний захисний одяг, інструменти та спорядження.

Фото: Сталевий кордон

Источник материала
Поделиться сюжетом