Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr
Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

Motorola та Google об’єдналися для впровадження функцій штучного інтелекту у смартфони Razr

Motorola, яка є частиною китайської компанії Lenovo Group Ltd., та Google Cloud оголосили про укладання стратегічного партнерства, спрямованого на інтеграцію штучного інтелекту Google в смартфони Motorola. Початок цього співробітництва відзначається впровадженням ШІ-функцій у флагманську модель Razr 50 Ultra.

Основою нового сервісу є Moto AI, який буде інтегрований у всі програми смартфона. Він використовуватиме алгоритми штучного інтелекту Google для виконання різноманітних завдань, таких як генерація зображень, створення контенту, пошук інформації, підтримка у написанні електронних листів та інші функції, що полегшують взаємодію користувача з пристроєм.

Це партнерство відкриває широкі перспективи для подальшого розвитку інноваційних рішень в сегменті мобільних технологій, забезпечуючи користувачам Motorola доступ до передових ШІ-технологій в їхніх пристроях.

“Moto AI дає користувачам можливість інтуїтивно створювати контент, персоналізувати свій пристрій, отримувати потрібну інформацію і досягати більшого за менший час – все це стало можливим завдяки передовому штучному інтелекту Google”, – заявив Ден Дері (Dan Dery), віце-президент Motorola по штучному інтелекту, екосистемі та інтернет-сервісам.

За інформацією від виробника, штучно-інтелектні функції будуть доступні у нових смартфонах Razr з моменту їх запуску. Motorola має за мету максимально глибоко і природно інтегрувати новий досвід взаємодії з нейромережами у свої пристрої, щоб зробити процес користування ШІ-функціями максимально простим для користувачів.

Для цього компанія використовує великі мовні моделі з хмарного сервісу Google Cloud Vertex AI. Цей сервіс забезпечує доступ до флагманської нейромережі Google Gemini та генератора зображень за текстовим описом Imagen. Використання таких потужних інструментів дозволяє Motorola забезпечити високий рівень функціональності та якості ШІ-технологій у своїх смартфонах.

Під час оголошення про партнерство між Motorola та Google були анонсовані дві ШІ-функції: Magic Canvas та Style Sync. Magic Canvas – це інтегрований у смартфон генератор зображень за текстовим описом. Створений за його допомогою контент користувач може відразу додати в SMS-повідомлення, месенджер, відправити електронною поштою або просто зберегти. Style Sync дозволяє змінювати інтерфейс користувача, щоб смартфон відповідав стилю користувача. За допомогою камери пристрій розпізнає зовнішній вигляд власника та автоматично налаштовує шпалери, теми та ярлики відповідно до зовнішнього вигляду користувача.

У Motorola заявили, що Moto AI навчатиметься в міру взаємодії з користувачами, збиратиме контекст для кращого розуміння звичок та поведінки, щоб підвищити рівень зручності при роботі зі смартфоном. Нові функції першим отримає Moto Razr 50 Ultra, презентація якого має відбутися найближчим часом.

Источник материала
Поделиться сюжетом