Найкращі смартфони у 2024 році: що пропонує ринок
Найкращі смартфони у 2024 році: що пропонує ринок

Найкращі смартфони у 2024 році: що пропонує ринок

Складати рейтинги сучасних гаджетів — справа надскладна. Все тому, що виробники постійно оновлюють свої лінійки і вдосконалюють найкращі мобільні телефони, щоб бути на крок попереду конкурентів. 

За автономністю та наявністю швидкої зарядки топові смартфони майже не відрізняються один від одного. Коли йдеться про Android, то майже всі працюють на базі потужної платформи Snapdragon 8 Gen, а Apple iPhone традиційно вдосконалює чипсет Bionic. В іншому для вибору найкращого мобільного помічника доведеться визначитися із найважливішим параметром. 

  1. Якщо це продуктивність та безвідмовна робота в умовах багатозадачності, серед лідерів будуть Apple iPhone 15, Xiaomi Poco M6 Pro, Galaxy Xcover 7 та OnePlus 12R. 
  2. Моделі, що вражатимусь якістю зйомки — це Google Pixel 8 і Xiaomi 14 Ultra. 
  3. У рейтингу геймерських смартфонів переможе ASUS ROG Phone 8 Pro. 
  4. При цьому залишиться місце і для бюджетних варіантів, в яких збалансовано всі важливі характеристики без зайвого пафосу: Poco M6 Pro, Moto G24 тощо.

Докладніше про топові смартфони 2024 року — вже в огляді.

Samsung Galaxy S24 

Ключова відмінність моделі від інших представників лінійки Galaxy — це QHD+ дисплей, що пропонує найбільшу роздільну здатність. Ще одна особливість — за допомогою AI ISP можна створювати портрети високої якості навіть в темний час доби. Також завдяки AI доступна опція швидкого перекладу прямо під час дзвінка. І незаперечна перевага — інтелектуальний акумулятор, що дає більше часу для розваг.

Moto G24

Місткий акумулятор і швидка зарядка, вбудовані стереоспікери та технологія Dolby Atmo, а також мікрозйомка з режимом Macro Vision len — основні переваги, за які цей смартфон отримав прихильність гаджетоманів. Окремий плюс — доступна ціна. Модель поєднала в собі продуктивні характеристики і бюджетну вартість, за що й потрапила в топ, який смартфон краще купити.

Xiaomi Poco M6 Pro

Смартфон працює на базі процесора Helio G99-Ultra, що гарантує роботу без зависань та багатозадачність за будь-яких умов. Плюс батарея на 5000 мАг та швидка зарядка на 67 Вт. Тож ви завжди залишатиметеся продуктивним і на зв’язку. Ще одна особливість моделі — потрійна камера на 64 Мп для чітких знімків і високоякісних відео.

Google Pixel 8

Смартфон, що працює на базі штучного інтелекту Google AI та пропонує максимум можливостей для роботи з фото і відео. З ним легко записувати плавні та якісні ролики з чітким звуком навіть в багатолюдних місцях. В арсеналі також функції, що дають змогу фотографувати зоряне небо, робити макрозйомку та редагувати вже готові зображення до потрібних параметрів. Ще одна перевага — смартфон посилює звучання співрозмовника, якщо ви телефонуєте з шумного місця, тому кожне слово буде почуте.

Xiaomi 14 Ultra

Модель, що потрапила в рейтинг смартфонів 2024 за свій легендарний об’єктив — Leica Summilux. Шість фокусних відстаней, чотири лінзи — камера робить контрастні знімки з ідеальним відтворенням природних кольорів навіть в умовах поганого освітлення. Лінзи також мають додаткове покриття проти відблиску. Ще одна особливість моделі — унікальна задня панель з брудостійкої нанотехнологічної веганської шкіри. 

Apple iPhone 15 

Смартфон, що працює на базі надпотужного чипа A16 Bionic, що гарантує точну роботу пристрою та максимально економні витрати заряду акумулятора. Також модель обіцяє високу продуктивність з використанням Dynamic Island. Це інноваційна функція, що дає змогу контролювати робочі процеси, сповіщення та дзвінки, не переключаючись між додатками. Третя особливість — опція «Виявлення аварій». З нею ваш розумний смартфон самостійно викличе допомогу, якщо раптом трапиться надзвичайна ситуація.

Galaxy Xcover7

Один із найбільш захищених смартфонів у своїй ціновій категорії. Не боїться ні пилу, ні води. Обладнаний швидкою зарядкою та містким акумулятором у 4050 мАг. Ключова особливість — максимізація продуктивності в будь-якій діяльності. Смартфон дає змогу налаштовувати швидку кнопку для програми, якою користуєтеся найчастіше. Під час зйомки відео можна водночас робити заміри об’єктів чи шукати інструкції, маршрути. А з інтеграцією Wrike легко налаштувати корпоративне спілкування та керувати виконанням задач в команді.

OnePlus 12R

Міцний смартфон в корпусі зі скла та алюмінію. Серцевина — це потужний чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 та точний графічний процесор Adreno 740, що гарантують багатозадачність. Ще один плюс — дисплей LTPO4 AMOLED з частотою оновлення 120 Гц для максимально контрастного та яскравого зображення із винятковою плавністю відтворення, яка підлаштовується під умови, в яких ви використовуєте свою техніку.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Якщо дискутувати, які смартфони найкращі для геймерів, то ця модель отримає багато позитивних відгуків. ASUS ROG Phone 8 Pro дає змогу переживати гру тут і зараз. Серед очевидних переваг — посилена система охолодження GameCool 8, дисплей з адаптивною частотою оновлення до 165 Гц та система управління AirTrigger для легкості керування процесами. Також смартфон обладнаний потрійною системою камер для знімання фото і відео як на відстані, так і в макроформаті.

Новинки смартфонів 2024-2025

Попри широкий асортимент потужних мобільних телефонів з крутою функціональністю, незабаром на ринок увірвуться нові моделі. Найбільш очікуваним є вихід iPhone 16. Попередньо відомо, що він матиме рекордно вузьку рамку і вражаюче великий екран, а також антиблікове покриття дисплея і оновлену камеру зі зручною кнопкою керування на корпусі.

Інше потенційне оновлення очікується в Samsung — це серія складних смартфонів Galaxy Z Fold 6 і Galaxy Z Flip з оновленими камерами та збільшеними батареями. Компанія Motorola, своєю чергою, працює над смартфоном у форматі браслета, який згинатиметься і фіксуватиметься на зап’ясті. А от бренд OnePlus обіцяє побороти проблему розряджених акумуляторів та представити смартфон з батареєю на 22% потужнішою, ніж є на ринку.

Источник материала
loader
loader