Планшети та ноутбуки Microsoft нарешті стали ремонтопридатними
Планшети та ноутбуки Microsoft нарешті стали ремонтопридатними

Планшети та ноутбуки Microsoft нарешті стали ремонтопридатними

Інженер iFixit розібрав нові пристрої Microsoft із процесорами Qualcomm Snapdragon X Elite — планшет Surface Pro 11 та ноутбук Surface Laptop 7.
Обидві моделі приємно здивували своєю «дружелюбністю» до ремонту. Експерт навіть порівняв новинки зі смартфонами Fairphone та модульними лептопами Framework та пояснив, що змінилося у фірмових пристроях порівняно з попередниками.

Першим «під ніж» пішов Surface Laptop 7. Інженер зазначив, що ноутбук дуже легко розбирається завдяки заміні засувок та клею на гвинти та магнітні кріплення. На багатьох внутрішніх компонентах написано, яку саме насадку потрібно використовувати для відкручування, до того ж під «капотом» є QR-код з посиланням на інструкції з ремонту.

Автор ролика також відзначив продуману конструкцію лептопа. Динаміки, акумулятор, материнську плату, панель з клавіатурою, кулер, шарнір, SSD та систему охолодження можна легко демонтувати, просто відкрутивши потрібні гвинти. Навіть 3,5-мм роз'єм для навушників виявився не припаяний, а підключений до материнської плати через шлейф.

Планшет Surface Pro не такий простий у розбиранні (спочатку потрібно від'єднати приклеєний екран), зате накопичувач M.2 можна змінити без «розкриття» пристрою. Усередині планшета також є вказівки на потрібну насадку Torx для різних компонентів. Проте замінити акумулятор порівняно складно: для цього спочатку необхідно демонтувати всю систему охолодження. З іншого боку, акумулятор не приклеєний, а тримається на гвинтах.

Наприкінці ролика автор назвав обидві моделі «вражаючими модульними пристроями» з офіційними посібниками з обслуговування та внутрішніми підказками з ремонту. В результаті Surface Pro 11 та Surface Laptop 7 набрали по 8 балів із 10 можливих за шкалою ремонтопридатності iFixit.

Источник материала
loader
loader