Полуницю і вишню більше не захочете: найсмачніший пиріг у вашому житті з шовковицею
Полуницю і вишню більше не захочете: найсмачніший пиріг у вашому житті з шовковицею

Полуницю і вишню більше не захочете: найсмачніший пиріг у вашому житті з шовковицею

Влітку одні розмови лише про черешню з полуницею, але ще одна ягода варта уваги кулінарів. Йдеться про шовковицю, з якої можна приготувати багато різних смаколиків.

А почати можна зі листкового пирога, який настільки швидко розійдеться зі столу, як і приготується. Начинка виходить ароматною, ягідною та соковитою, а верхівка - хрумкою. Однак, якщо ви не знайшли свіжу шовковицю, можна сміливо використовувати заморожену.

Шовковиця, фото klumba.guru

Інгредієнти:

  • Листкове тісто 400 г
  • Шовковиця 3 склянки
  • Цукор 1 стакан
  • Борошно пшеничне 1/4 склянки
  • Олія вершкове 2 ст. л.
  • Молоко 1 ст. л.

Як приготувати:

Тісто розморозьте згідно з інструкцією на упаковці. Поділіть на дві частини і розкачайте їх. Одну частину покладіть на дно форми для випікання.

Змішайте ягоди з цукром та борошном (можна замінити крохмалем) у великій мисці. Викладіть суміш на пласт тіста. Збризкайте розтопленим маслом, потім накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть на пирозі надрізи і змастіть молоком. Дайте пиріг відпочити в холодильнику 30 хвилин.

Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у розігрітій духовці 15 хвилин. Зменшіть температуру духовки до 175 градусів та випікайте ще 30 хвилин. Дістаньте пиріг із духовки та залиште у формі до остигання.

Пиріг з шовковицею, фото shuba

Раніше ми повідомляли, що кабачки вже нема куди подіти - складіть їх у банку з кетчупом: простий рецепт салату на зиму.

Також стало відомо, що в магазині такого не знайдете: рецепт кисло-солодкого соусу з черешні до м'яса чи сиру.

Источник материала
Поделиться сюжетом